Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία επέμεινε, γύρισε την πλάτη στα lockdowns και κατάφερε να έχει λιγότερους θανάτους συγκριτικά με άλλες χώρες

Η Σουηδία επέμεινε, γύρισε την πλάτη στα lockdowns και κατάφερε να έχει λιγότερους θανάτους συγκριτικά με άλλες χώρες
Η Ελλάδα ξεπέρασε σε θανάτους την Σουηδία - Γιατί απέτυχε ο ελληνικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης;
Σχετικά Άρθρα
Την δική της οπτική στο θέμα του κορωνοϊού και των lockdown επέδειξε η χώρα τςη Σουηδίας ακολουθώντας το δικό της μονοπάτι.
Δεκαοχτώ μήνες μετά τι κατάφερε συγκριτικά με άλλες χώρες; 

Πριν από το 2020, η αναγκαστική «κοινωνική αποστασιοποίηση » θεωρούνταν γενικά πολύ δαπανηρή από κοινωνική άποψη για να δικαιολογήσει ένα τόσο επικίνδυνο πείραμα.
Ωστόσο, το 2020, με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όλες οι εθνικές κυβερνήσεις στον κόσμο ξαφνικά και χωρίς προηγούμενο αγκάλιασαν την ιδέα του lockdown .
Από την άλλη πλευρά, το σουηδικό καθεστώς απέρριψε την ιδέα.

Για αυτήν την πράξη, η σουηδική κυβέρνηση απογοήτευσε τα μέσα ενημέρωσης και μη Σουηδούς κυβερνητικούς αξιωματούχους παγκοσμίως.
Οι προβλέψεις για ενδεχόμενη καταστροφή ήταν πανταχού παρούσες.
Μήνες αργότερα, ακόμη και όταν έγινε σαφές ότι η Σουηδία δεν σημείωνε τους περισσότερους θανάτους όπως πολλοί υπολόγιζαν, η σουηδική πολιτική για τον ιό χαρακτηρίζονταν ακόμα ως καταστροφική.

Ακόμα και δεκαοκτώ μήνες αργότερα, καθώς η αφήγηση της Σουηδίας είναι καταδικασμένη ακόμη περισσότερο, οι κριτικοί της Σουηδίας πάνε ένα βήμα... πιο πέρα για να δημιουργήσουν μια αντι-σουηδική αφήγηση.
Άρθρο του Αυγούστου 2021 στο Business Insider, για παράδειγμα, το οποίο κόβει προσεκτικά τα δεδομένα για να κάνει τα αποτελέσματα της Σουηδίας να φαίνονται άσχημα. Ο συγγραφέας γράφει:

Από την αρχή της πανδημίας, περίπου 11 στους 100 ανθρώπους στη Σουηδία έχουν διαγνωστεί με COVID-19, έναντι 9,4 στους 100 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 7,4 στους 100 στην Ιταλία. Η Σουηδία έχει επίσης καταγράψει περίπου 145 θανάτους από COVID-19 για κάθε 100.000 άτομα-περίπου τρεις φορές περισσότερο από τη Δανία, οκτώ φορές περισσότερο από τη Φινλανδία και σχεδόν 10 φορές περισσότερο από τη Νορβηγία.

Με μια φράση, η σύγκριση εστιάζει σε διαγνώσεις κρουσμάτων σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Αυτό συμβαίνει σίγουρα επειδή οι πραγματικοί θάνατοι από τον κορωνοϊό είναι λιγότεροι ανά εκατομμύριο στη Σουηδία από ό, τι στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην Ιταλία. Πράγματι, ο αρθρογράφος με αυτήν τη σύγκριση καταφέρνει μόνο να μας δείξει ότι ο covid είναι λιγότερο θανατηφόρος στη Σουηδία, όπου υπάρχουν περισσότερα κρούσματα αλλά λιγότεροι θάνατοι. Στη συνέχεια, ο συγγραφέας «τα γυρίζει» σε συγκρίσεις θανάτων, ώστε να βεβαιωθεί ότι η Σουηδία συγκρίνεται δυσμενώς με τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

Τα πραγματικά δεδομένα

Όσον αφορά τους θανάτους η Σουηδία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την περισσότερη Ευρώπη συνολικά, και επίσης σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης. (Και πολύ καλύτερα από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης) αναφέρει το Mises Institute.
Σίγουρα, μπορεί κανείς να βρει κάποια ευρωπαϊκά καθεστώτα που είχαν λιγότερους θανάτους αναλογικά.
Η Νορβηγία, η Δανία και η Φινλανδία έχουν εντυπωσιακά χαμηλότερο αριθμό θανάτων από Covid σε σύγκριση με όλη την Ευρώπη.
Αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί δεν συγκρίνεται η Σουηδία με τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ , συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, των Κάτω Χωρών και άλλων.

Για παράδειγμα, στα τέλη Αυγούστου, η θνησιμότητα στη Σουηδία ήταν περίπου 785 ανά εκατομμύριο άτομα.
Στη Γαλλία, το σύνολο είναι 988 ανά εκατομμύριο, και στην Ισπανία, είναι 1,917 ανά εκατομμύριο. Στην ΕΕ που δεν είναι μέλος του Ηνωμένου Βασιλείου, το σύνολο είναι 1.657 ανά εκατομμύριο.
Στο διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2020, οι συνολικοί θάνατοι ( μετρημένοι ως ποσοστό του μέσου όρου 2016–19 ) ήταν χαμηλότεροι στη Σουηδία από ό, τι στην «ΕΕ των 27» σε δεκατέσσερις από δεκαοκτώ μήνες.
Δεδομένου ότι η Δανία, η Νορβηγία και η Φινλανδία είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι η Σουηδία, οι περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να καυχηθούν για τέτοια πράγματα.
Σε σύγκριση με τη Γαλλία, οι μηνιαίοι θάνατοι της Σουηδίας ήταν χαμηλότεροι σε δεκατρείς από δεκαοκτώ μήνες εκείνης της περιόδου. Οι συγκρίσεις ήταν παρόμοιες όταν εξετάζουμε την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία. Πράγματι, μεταξύ των μεγάλων εθνών της Ευρώπης, μόνο η Γερμανία έχει καλύτερες τιμές από τη Σουηδία.
Τίποτα από αυτά δεν «αποδεικνύει» φυσικά ότι η Σουηδία υιοθέτησε την ιδανική απάντηση στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αλλά τουλάχιστον, η σουηδική εμπειρία προδίδει τις πανηγυρικές προβλέψεις τόσων πολλών «ειδικών» υγείας που έβλεπαν πλήρη καταστροφή για τη χώρα...
2021-10-05_14-08-17.jpg

Η Ελλάδα ξεπέρασε σε θανάτους την Σουηδία - Γιατί απέτυχε ο ελληνικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης;

Ο ελληνικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης όπως αποδεικνύεται συγκρινόμενος με το σουηδικό μοντέλο απέτυχε.
Γιατί απέτυχε το ελληνικό πείραμα;

Οι βασικοί λόγοι είναι

1) Το σουηδικό μοντέλο που στηρίχθηκε στην φυσική αλλά και στην εμβολιαστική ανοσία αποδείχθηκε το πιο ρεαλιστικό απέναντι σε μια πανδημία.

2) Η Σουηδία σε καμία φάση των 3 βασικών κυμάτων covid 19 και έξαρσης της πανδημίας δεν υιοθέτησε σκληρά μέτρα αντιθέτως, εφάρμοσε ίσως από τα πιο ήπια μέτρα διεθνώς και το μοντέλο απέδωσε.

3) Η Ελλάδα συνεχίζει την λάθος συνταγή με τα τοπικά lockdowns τα οποία είναι απόδειξη αποτυχίας.
Τα lockdowns δεν λειτουργούν, έχουν αποτύχει και με όρους οικονομικούς και υγειονομικούς.

4) Η Σουηδία σχεδιάζει να θεσπίσει ένα μέτρο άκρως σημαντικό.
Όσοι πολίτες εμβολιάζονται και εμφανίζουν παρενέργειες σοβαρές και μόνιμες θα αποζημιώνονται από το κράτος.

5) Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει από τα πιο σκληρά μέτρα αντιμετώπισης του covid 19 αλλά η αμείλικτη στατιστική αποδεικνύει ότι δεν απέδωσε το ελληνικό πείραμα.

6) Για την αποτυχία, πιστώνεται προφανώς η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές που παρασύρθηκαν από τους τηλεπιστήμονες, οι οποίοι πολιτικοποίησαν αυτό το μείζονος σημασίας υγειονομικό ζήτημα.

7) Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που επιχειρούν δια της πλαγίας οδού να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες στον εμβολιασμό.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός καθολικά δεν μπορεί να υπάρξει και αυτό το ξέρει η κυβέρνηση, είναι ενάντιο στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
Έτσι εξηγείται γιατί καμία χώρα ακόμη και μετά την επίσημη έγκριση των εμβολίων της Pfizer δεν έχει επιβάλλει καθολικά υποχρεωτικό εμβολιασμό.

8) Η Ελλάδα με τα λανθασμένα πειράματα, χώρισε την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει τοξίνη μεταξύ των πολιτών.
Υπάρχουν σχεδόν 3,5 εκατ. έλληνες και ελληνίδες που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Κάθε πολίτης πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίσει εάν θα εμβολιαστεί ή δεν θα εμβολιαστεί και όποια απόφαση λάβει θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή από όλους.

2021-10-05_14-07-36.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης