Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός πλήττει πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού - Στον υψηλότερο αριθμό εξαμήνου τα κρούσματα

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός πλήττει πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού - Στον υψηλότερο αριθμό εξαμήνου τα κρούσματα
Η Φλόριντα αποτελεί το επίκεντρο της νέας έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Στον υψηλότερο αριθμό του τελευταίου εξαμήνου κινείται ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 στις ΗΠΑ, όπου πλήττονται από τη νόσο πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Πάνω 100.000 μολύνσεις και το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού πλήττει τη Φλόριντα, ενώ πλέον, ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών άγγιξε τις 95.000.

Ποιες πολιτείες χτυπά ο ιός

Σε επτά πολιτείες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και συγκεκριμένα, τη Φλόριντα, το Τέξας, το Μιζούρι, το Άρκανσο, τη Λουιζιάνα, την Αλαμπάμα και το Μισισιπή εντοπίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα μισά κρούσματα, όπως δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την πανδημία Jeff Zients στους δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να προσφέρει μια τρίτη, αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19 στους Αμερικανούς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

H Φλόριντα το επίκεντρο

Η Φλόριντα αποτελεί το επίκεντρο της νέας έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ η Λουιζιάνα και το Άρκανσο είναι επίσης αντιμέτωπες με αριθμούς που πλησιάζουν ρεκόρ ασθενών που νοσηλεύονται με covid-19.
Στη Φλόριντα καταγράφηκε στις 5/8 νέο ρεκόρ νοσηλειών, με 12.373 κλίνες να είναι κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων (HHS), ενώ νοσηλεύονται περισσότερα παιδιά με κορωνοϊό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ.

Περί εμβολιασμών

Η Βιρτζίνια είναι πλέον η τρίτη πολιτεία, μετά την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, που επιβάλει στους υπαλλήλους της πολιτείας τον εμβολιασμό ή τα εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ.
Σημειώνεται ότι υποχρεωτικός είναι ο εμβολιασμός για κάποιους κυβερνητικούς υπαλλήλους μόνο στο Νιού Τζέρσι.
Σημειώνεται ότι η αύξηση των ημερήσιων μολύνσεων covid-19 ώθησε πολλές ιδιωτικές εταιρείες να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν, ενώ μερικές γνωστοποίησαν ότι θα καθυστερήσουν την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης