Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αμερικανοί το αναγνωρίζουν: Η παράλλαξη Delta του Covid 19 είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια από ότι έχει εκτιμηθεί

Οι αμερικανοί το αναγνωρίζουν: Η παράλλαξη Delta του Covid 19 είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια από ότι έχει εκτιμηθεί
Η μελέτη των CDC διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα είχαν παρόμοια ποσότητα ιικού φορτίου με τα μη εμβολιασμένα άτομα....
Σχετικά Άρθρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ή πιο γνωστά CDC των ΗΠΑ που αποτελούν ένα δίκτυο με τα καλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η παράλλαξη Delta του Covid 19 είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια από ότι έχει εκτιμηθεί
Με βάση πλέον πλήθος μελετών οι εμβολιασμένοι είχαν παρόμοια ποσότητα ιικού φορτίου με τους μη εμβολιασμένους, υποδηλώνοντας ότι, σε αντίθεση με άλλες μεταλάξεις, τα εμβολιασμένα άτομα που μολύνθηκαν με την παραλλαγή Delta θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό.
Το 75% των ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον COVID-19 στην Μασαχουσέτη ήταν πλήρως εμβολιασμένοι έδειξε μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παράλλαξη Delta του ιού ήταν εξαιρετικά μεταδοτική.
Η μελέτη των CDC διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα είχαν παρόμοια ποσότητα ιικού φορτίου με τα μη εμβολιασμένα άτομα, υποδηλώνοντας ότι, σε αντίθεση με άλλες μεταλλάξεις, τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παράλλαξη Delta θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό, ανέφερε το CDC.
Η διευθύντρια των CDC, Rochelle Walensky, δήλωσε ότι αυτή ήταν μια «κομβική ανακάλυψη» ώστε να αλλάξει η σύσταση για τις μάσκες.
Τα κρούσματα αυξάνονται και ως προφύλαξη συστήνεται πλέον η χρήση μάσκας καθώς και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον covid 19.
H χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα μεταδώσουν εν αγνοία τους τον Covid 19 σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων των μη εμβολιασμένων ή ανοσοκατεσταλμένων ανέφερε η Walensky.
Τα CDC ανέφερε ότι τα 469 κρούσματα που εντοπίστηκαν μεταξύ των κατοίκων της Μασαχουσέτης από τις 3 έως τις 26 Ιουλίου το 74% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.
Με βάση πάλι τα CDC, στην κομητεία Barnstable έως στις 30 Ιουλίου, παρουσιάστηκαν 934 συνολικά κρούσματα από αυτά το 79% ήταν εμβολιασμένοι και εξ αυτών που είχαν μολυνθεί με COVID-19 ανέφεραν συμπτώματα όπως βήχα, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και πυρετό.
Τέσσερις έπρεπε να νοσηλευτούν.
Τα εμβολιασμένα άτομα είχαν πάρει τα εμβόλια της Pfizer και της BioNTech, της Moderna ή της Johnson & Johnson.

Το Ισραήλ από Pfizer θα χρησιμοποιεί εμβόλια Moderna

Μέχρι τώρα, το Ισραήλ χρησιμοποιούσε τις δόσεις του Moderna για να εμβολιάσει Παλαιστίνιους που εργάζονται στο Ισραήλ και εμβολίασε τους Ισραηλινούς αποκλειστικά με Pfizer.
Σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί με το εμβόλιο Pfizer θα πάρουν δύο δόσεις εμβολίων της Moderna με διαφορά 28 ημερών.
Τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν ήδη πάρει μία ή δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer θα πρέπει για την δεύτερη ή τρίτη δόση να συνεχίσουν να κάνουν χρήση των εμβολίων της Pfizer.
Το εμβόλιο Moderna έχει εγκριθεί μόνο για χρήση σε άτομα άνω των 18 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε νεαρός 12-17 ετών δεν μπορεί να εμβολιαστεί με Moderna.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης