Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς το Ισραήλ σχεδιάζει να νικήσει την παράλλαξη Delta μέσα σε πέντε εβδομάδες

Πώς το Ισραήλ σχεδιάζει να νικήσει την παράλλαξη Delta μέσα σε πέντε εβδομάδες
Τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ θα νικήσει την παράλλαξη Delta της Covid - 19 παρουσίασαν οι αρχές του Ισραήλ...
Σχετικά Άρθρα

Με τη βοήθεια των πολιτών του Ισραήλ, η χώρα μπορεί να νικήσει την παράλλαξη Delta της Covid 19 μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων χωρίς την επιβολή lockdown ή νέων δρακόντειων περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Naftali Benett σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Nitzan Horowitz την Τετάρτη 14 Ιουλίου. 
«Η παραλλαγή του Delta μαίνεται στον κόσμο», είπε ο Bennett, ζητώντας από τους Ισραηλινούς να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση.
Σημειώνεται πως στις 13 Ιουλίου 2021 καταγράφηκαν 750 κρούσματα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. 
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να προστατεύσει τη δημόσια υγεία χωρίς να διαταράξει τον δημόσιο βίο.
Προτεραιότητά του είναι να αποφευχθούν οι περιορισμοί.
Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, όπως είπε, οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν σύνεση.
Είναι προσωπική τους ευθύνη να εμβολιαστούν, να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και να διατηρούν πρακτικές κοινωνικής απόστασης, π.χ. να αποφεύγουν τις χειραψίες. 
«Πολύ σύντομα αυτοί που εμβολιάζονται θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού» σημείωσε. 
Ο υπουργός Υγείας Horowitz ανέφερε ότι το Υπουργείο εργάζεται ώστε τα rapid tests να είναι ευρέως διαθέσιμα σε πολύ χαμηλή τιμή. 
Τα rapid tests, επίσης, γνωστά ως test αντιγόνων, είναι λιγότερο ακριβή σε σχέση με τα τεστ PCR, αλλά προσφέρουν αποτελέσματα πολύ γρήγορα και είναι πιο εύκολο να εκτελεστούν.


«Μην ταξιδεύετε στο εξωτερικό»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, επίσης, προέτρεψε τους συμπολίτες του να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ειδικά σε χώρες με αυξημένη νοσηρότητα ή σε κράτη που παρότι δεν έχουν αυξημένα κρούσματα μπορεί στο άμεσο χρονικό διάστημα να βιώσουν μια έξαρση της παράλλαξης Δέλτα. 
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ όσοι γυρνούν από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα.
Την Τρίτη 13 Ιουλίου, το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε να μειώσει την περίοδο απομόνωσης από δέκα ημέρες σε επτά ημέρες, με δύο αρνητικά τεστ PCR, για να ενθαρρύνει το κοινό να συμμορφωθεί με τους κανόνες.
Παράλληλα, την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων θα έχει στο εξής το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. 
Η συνάντηση τελείωσε χωρίς απόφαση σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων σε εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Αυγούστου, αν και ο υπουργός Τουρισμού Razvozov παρουσίασε ένα σχέδιο.
Την Τετάρτη ο επισκέφθηκε το αεροδρόμιο, όπου ορκίστηκε να συνεχίσει να εργάζεται για να επιτρέψει στους τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα, ενώ παραδέχτηκε ότι ορισμένες από τις απαραίτητες υποδομές - όπως μια εγκατάσταση που πραγματοποιεί γρήγορες ορολογικές δοκιμές - δεν υπάρχουν ακόμη. 
Την Τρίτη 13 Ιουλίου, καταγράφηκαν 754 κρούσματα σε 59.000 τεστ, με θετικότητα 1,45% - στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο. 
Επίσης, η σοβαρή νοσηρότητα αυξήθηκε ελαφρώς: περίπου 53 ασθενείς ήταν σε σοβαρές καταστάσεις την Τετάρτη, οκτώ περισσότεροι από ό, τι την Τρίτη.
Ωστόσο, ο αριθμός παραμένει περιορισμένος σε σύγκριση με προηγούμενα κύματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης