Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη: Εγκαταλείπει το Sinovac, δεύτερη δόση με AstraZeneca

Ταϊλάνδη: Εγκαταλείπει το Sinovac, δεύτερη δόση με AstraZeneca

Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου θα κάνουν και μια δεύτερη από το εμβόλιο της AstraZeneca

Σχετικά Άρθρα

Την απόφαση να εγκαταλείψει την πολιτική της διπλής δόσης με το εμβόλιο Sinovac έλαβε η Ταϊλάνδη, εν μέσω της νέας αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, ακόμη και ανάμεσα σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021.
Πλέον, όπως αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές, όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου θα κάνουν και μια δεύτερη από το εμβόλιο της AstraZeneca.
Όσοι δε, έχουν προλάβει να κάνουν τη δεύτερη δόση του Sinovac, καλούνται να κάνουν μια τρίτη δόση, είτε με εμβόλιο της AstraZeneca είτε με το αντίστοιχο των Pfizer / BioNTech.
H γ’ δόση θα χορηγείται τρεις ή τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του Sinovac.

Αλλαγή στρατηγικής

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας είχε εμβολιάσει με το κινεζικό σκεύασμα συνολικά 677.000 υγειονομικούς υπαλλήλους.
Όμως, οι 618 εξ αυτών μολύνθηκαν από τον ιό, παρά τον εμβολιασμό τους, ενώ μία νοσοκόμα έχασε τη ζωή της.
Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, η κυβέρνηση αποφάσισε την αλλαγή της εμβολιαστικής στρατηγικής, με διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca.
Τις επόμενες ημέρες δε, αναμένεται να φθάσουν στην Ταϊλάνδη και οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfzier (δωρεά των ΗΠΑ).

Αποτελεσματικότητα

Υπενθυμίζεται ότι το Sinovac, σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, έχει ποσοστό προστασίας ύψους 65,9% έναντι της μόλυνσης, 87,5% έναντι της εισαγωγής στο νοσοκομείο και 86,3% έναντι του θανάτου.
Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η χώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 330.000 κρούσματα και 27.111 νεκρούς, ενώ μόνο χθες εμφάνισε 9.418 περιστατικά Covid και 91 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης