Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο made in Cuba κατά της covid – Στο 91,2% η αποτελεσματικότητά του μετά από τρεις δόσεις

Εμβόλιο made in Cuba κατά της covid – Στο 91,2% η αποτελεσματικότητά του μετά από τρεις δόσεις
Στο 100% η αποτελεσματικότητα του Soberana 2 στην αποτροπή σοβαρών και θανατηφόρων νοσήσεων
Σχετικά Άρθρα

Στο 91,2% ανέρχεται η αποτελεσματικότητα του Soberana 2, ενός εκ των εμβολίων κατά της covid που έχει αναπτύξει η Κούβα.
Σε δηλώσεις του ο Vicente Verez, διευθυντής του εργαστηρίου Finlay υποστήριξε ότι το εμβόλιο αυτό μετά και την χορήγηση της τρίτης δόσης «έχει αποτελεσματικότητα 91,2% στην αποτροπή συμπτωματικών μολύνσεων, 75,5% στην αποτροπή της μόλυνσης και 100% στην αποτροπή σοβαρών και θανατηφόρων νοσήσεων».
Σύμφωνα με τον Verez, πρόκειται για πολύ υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, αν και υποστήριξε πως «ο θεμελιώδης σκοπός του εμβολίου αυτού είναι να εξασφαλίσει πως για τον ασθενή ο νέος κορονοϊός θα μετατραπεί σ’ ένα συνάχι».
Η Κούβα μέχρι στιγμής έχει αντισταθεί στην «εισβολή του κορωνοϊού» καθώς μετρά 1.431 νεκρούς επί συνόλου 218.396 μολύνσεων.
Σημειώνεται πως το Soberana 2 είναι ένα από τα πέντε υποψήφια εμβόλια που αναπτύσσονται στην Κούβα και το ένα από τα δύο που έχουν ολοκληρώσει τις κλινικές δοκιμές.
Το έτερο εμβόλιο είναι το Abdala, το οποίο και αυτό έχει αποτελεσματικότητα της τάξης του 92,28% μετά από την χορήγηση τριών δόσεων.
Το Abdala αναμένεται πολύ σύντομα να εξασφαλίσει άδεια επείγουσας χρήσης από τις αρχές της Κούβας, αν και δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης