Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταδοτικότερη και φονικότερη η παράλλαξη Covid-19 Δέλτα+, επιβάλλει νέα μέτρα - Ισραήλ: Κόλλησαν οι πλήρως εμβολιασμένοι

Μεταδοτικότερη και φονικότερη η παράλλαξη Covid-19 Δέλτα+, επιβάλλει νέα μέτρα - Ισραήλ: Κόλλησαν οι πλήρως εμβολιασμένοι
Μια ανάσα από τους 4 εκατομμύρια νεκρούς, πάνω από 180 εκατομμύρια τα κρούσματα
Σχετικά Άρθρα

Με την παράλλαξη Δέλτα να απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε πρόοδο που έχει επιτευχθεί με κόπο και προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς έχει εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη των κυβερνήσεων παγκοσμίως έχοντας κυριαρχήσει, την εμφάνιση της έχει κάνει και η παράλλαξη Δέλτα plus που πιθανολογείται πως είναι ακόμα πιο μεταδοτική, θανατηρόφα και που ενδεχομένως να διαφεύγει και της προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια.
Αν και οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι έναντι της παράλλαξης Δέλτα, δεν είναι σίγουροι ότι το ίδιο συμβαίνει και με την παράλλαξη Δέλτα plus, η οποία είναι τόσο μεταδοτική που οι ειδικοί λένε ότι περισσότερο από το 80% του πληθυσμού θα χρειαστεί να εμβολιαστεί για να υπάρξει ανοσία της αγέλης.
Η εν λόγω μετάλλαξη έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε 11 κράτη, ανάμεσα τους οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Ινδία, με την Βρετανία να καθυστερεί το άνοιγμα, την Αυστραλία να επιβάλλει lockdown 2 εβδομάδων στο Σίδνεϋ, ενώ η Ρωσία που ανακοίνωσε ρεκόρ θανάτων και η Πορτογαλία δεν χαλαρώνουν τα μέτρα, ενώ το Μπαγκλαντές ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει ένα νέο εθνικό lockdowns από τις 28 Ιουνίου 2021 λόγω της παραλλαγής, με γραφεία κλειστά για μια εβδομάδα ενώ θα επιτρέπονται μόνο μεταφορές που σχετίζονται με ιατρικά θέματα.
Μάλιστα, στο Ισραήλ, οι μισοί που προσβλήθηκαν από την παραλλαγή Δέλτα ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.
Και όλα αυτά τη στιγμή που επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της προέλευσης της covid, καθώς μια μελέτη από το βρετανικό πανεπιστήμιο Kent αναφέρει πως τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα καταγράφηκαν ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή δύο μήνες νωρίτερα από το πρώτο επίσημο κρούσμα που γνωστοποίησε στον ΠΟΥ το Πεκίνο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία εξακολουθεί να επιβραδύνεται, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να αναφέρει τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων παγκοσμίως από τον Φεβρουάριο 2021 και τη μείωση των θανάτων που οφείλονται στο COVID-19.

To Ισραήλ το πιο εμβολιασμένο κράτος στο κόσμο… εξετάζει νέους περιορισμούς λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19

Η αρμόδια επιτροπή για τον Covid -19 του Ισραήλ συνεδρίασε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 ώστε να εξετάσει εάν θα πρέπει να επιβάλλει νέους περιορισμούς καθώς 229 νέα κρούσματα covid -19 κατεγράφησαν προκαλώντας ανησυχία.
Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ θεωρείται ότι είναι από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς και παρ΄ όλα αυτά τα κρούσματα εκ νέου αυξάνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από υπουργούς και ιατρικό προσωπικό εξετάζει τους ακόλουθους πρόσθετους περιορισμούς:

  • απαίτηση από τους πολίτες να φορούν μάσκες σε ανοιχτούς χώρους,
  • μείωση του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να συγκεντρώνονται
  • να εξετάζονται τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πριν τους επιτρέψουν να λάβουν μέρος σε ορισμένες δραστηριότητες.
  • Πρωτοφανής εξέλιξη στο Ισραήλ: Οι μισοί που προσβλήθηκαν από τη νέα μετάλλαξη είχαν εμβολιαστεί πλήρως

Περίπου, οι μισοί ενήλικες που είχαν μολυνθεί από το ξέσπασμα της παραλλαγής Delta του Covid-19 στο Ισραήλ ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Pfizer.
Το γεγονός αυτό υποχρέωσε την κυβέρνηση να επιβάλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, καθώς και άλλα μέτρα για τον περιορισμό του εξαιρετικά μεταδοτικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.
Τα πρώτα ευρήματα των Ισραηλινών αξιωματούχων υγείας υποδεικνύουν ότι περίπου το 90% των νέων λοιμώξεων πιθανότατα προκλήθηκαν από την παραλλαγή Delta, σύμφωνα με τον Ran Balicer, ο οποίος ηγείται μιας νέας ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής για τον Covid-19 από την κυβέρνηση.
Τα παιδιά κάτω των 16 ετών, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί, αντιπροσωπεύουν περίπου τους μισούς από αυτούς που έχουν μολυνθεί.
Η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα επέκτεινε την εκστρατεία εμβολιασμού της για να συμπεριλάβει και τους εφήβους από 12 έως 15 ετών μετά από ένα άλμα στις μολύνσεις μεταξύ των μαθητών σε μια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ.
Έκτοτε εξαπλώθηκε γρήγορα γεωγραφικά και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού.
Το Ισραήλ επανεξετάζει τώρα τους περιορισμούς για την αναχαίτιση του Covid-19 μετά την κίνηση του για να ανοίξει τελείως την αγορά και την κοινωνική δραστηριότητα.
Η όλη κατάσταση δικαιολογημένα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, διότι το Ισραήλ ήταν η χώρα – μοντέλο στην καταπολέμηση της πανδημίας, η οποία μάλιστα είχε εφαρμόσει ένα ιδανικό πρόγραμμα εμβολιασμών.
Εάν όμως αποδειχτεί ότι η νέα μετάλλαξη πλήττει συστηματικά και τους πλήρως εμβολιασμένους, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα νέο σκληρό σχέδιο μέχρι να βρεθεί κάποια λύση.

Η επιδημία με μια ματιά

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 180.923.018 και οι νεκροί 3.919.659
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 33.623.350 κρούσματα και 603.957 νεκρούς
• Δεύτερη σε κρούσματα η Ινδία με 30.233.183 και τρίτη σε νεκρούς με 395.751
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 512.735 και τρίτη σε κρούσματα με 18.386.894
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 5.830.394
• Πέμπτη η Τουρκία με 5.409.027 και έκτη η Ρωσία με 5.387.486
• Έβδομη η Μεγάλη Βρετανία με 4.748.634
Capture_59.JPGΠανεπιστήμιο Kent: Την 17η Νοεμβρίου του 2019 το πρώτο κρούσμα covid στην Κίνα

Το πρώτο κρούσμα του ιού που προκαλεί την covid 19 είναι πιθανό να εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Wuhan ήδη από αρχές του Οκτωβρίου του 2019, δηλαδή τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος που γνωστοποίησε στον ΠΟΥ η Κίνα.
Αυτό αναφέρουν ερευνητές από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Kent, οι οποίοι εκτιμούν ότι το πρώτο κρούσμα του ιού πρέπει να εμφανίστηκε το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου του 2019.
Μάλιστα οι Βρετανοί ερευνητές θεωρούν ως πιο πιθανή ημερομηνία εμφάνισης του ιού την 17η Νοεμβρίου του 2019 ενώ εκτιμούν ότι η παγκόσμια εξάπλωση του άρχισε τον Ιανουάριο του 2020.
Υπενθυμίζεται πως η Κίνα ανακοίνωσε το πρώτο επίσημο κρούσμα τον Δεκέμβριο του 2019, συνδέοντας την εμφάνιση του με την αγορά θαλασσινών στην Wuhan.
Ωστόσο, τα πρώτα κρούσματα δεν φαίνεται να είχαν κάποια σχέση με την εν λόγω αγορά, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ήδη ο ιός κυκλοφορούσε.
Άλλωστε μια κοινή μελέτη της Κίνας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Μάρτιο, αναγνώριζε ότι ενδεχομένως να υπήρχαν σποραδικές μολύνσεις πριν από το ξέσπασμα στην αγορά της Wuhan.

Πιθανή δεύτερη δόση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, μετά την παραλλαγή Δέλτα

Την πιθανότητα να χρειαστεί ενισχυτική δόση με κάποιο mRNA εμβόλιο (της Pfizer/BioNTech ή της Moderna) για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, εξετάζουν στις ΗΠΑ μερικοί λοιμωξιολόγοι και άλλοι ειδικοί, καθώς προχωρά η εξάπλωση παγκοσμίως της πιο μεταδοτικής και ίσως πιο επικίνδυνης παραλλαγής Δέλτα («ινδική») του κορωνοϊού.
Μέχρι το τέλος Αυγούστου στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), αλλά και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το αντίστοιχο CDC, αναμένεται να επικρατήσει η συγκεκριμένη παραλλαγή.
Μάλιστα, κάποιοι επιστήμονες δήλωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι ήδη έχουν κάνει οι ίδιοι μια έξτρα δόση, αν και δεν υπάρχουν ακόμη δημοσιευμένες μελέτες για το κατά πόσο ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων είναι ασφαλής και αποτελεσματικός.
Ήδη, μερικές ευρωπαϊκές χώρες και ο Καναδάς έχουν επιτρέψει μια τέτοια ανάμιξη.Ωστόσο, ούτε το CDC ούτε το ECDC συνιστούν ενισχυτικές δόσεις, καθώς δεν έχουν διαπιστώσει βάσιμες ενδείξεις για μειούμενη προστασία από τα εμβόλια.
Στο μεταξύ, το  Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) των ΗΠΑ ήδη διεξάγει κλινική δοκιμή σχετικά με την ανάγκη ενισχυτικής δόσης σε όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια και αναμένονται στοιχεία το Σεπτέμβριο, συνιστώντας αναμονή έως τότε και όσον αφορά το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J.
Όπως ανέφερε ο επιστήμονας του NIAID δρ John Beigel, «αν οι μολύνσεις και οι νοσηλείες που οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα, αυξηθούν σημαντικά, τότε πιθανώς θα χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις ακόμη και εν απουσία στοιχείων.
Αλλά προς το παρόν νομίζω ότι είναι σωστό να περιμένουμε». Στο πόσο προστατεύει έναντι της παραλλαγής Δέλτα το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J επισκεντρώνεται η συζήτηση, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να απαντηθεί με βεβαιότητα αυτό το ερώτημα.
Ωστόσο, βρετανικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNTech ή AstraZeneca παρέχουν σημαντικά μεγαλύτερη προστασία, συγκριτικά με τη μία μόνο δόση
όσον αφορά τη συγκεκριμένη παραλλαγή.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, Michael Lin, δήλωσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι που κάνουν το εμβόλιο της J&J, είναι λιγότερο προστατευμένοι», σε σχέση με όσους κάνουν δύο δόσεις άλλων εμβολίων.
Ο ειδικός στα εμβόλια δρ Peter Hotez του Ιατρικού Κολλεγίου Μπέιλορ του Τέξας δήλωσε ότι η χορήγηση μιας δεύτερης δόσης εμβολίου της J&J ή μιας δεύτερης δόσης από άλλο mRNA εμβόλιο μπορεί να παρέχει ευρύτερη προστασία, «αλλά χρειαζόμαστε δεδομένα και καθοδήγηση από το CDC και την FDA».
Η J&J ανέφερε από την πλευρά της πως εξετάζει εργαστηριακά αν η ανοσιακή απόκριση από το εμβόλιο της είναι ικανή να εξουδετερώσει την παραλλαγή Δέλτα, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

H Ιαπωνία ένα από τα ποιο ανεμβολίαστα κράτη στον κόσμο… προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Καθώς το euro της UEFA βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, με επιστροφή των θεατών στα αθλητικά γεγονότα, η Ιαπωνία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός σε λιγότερο από ένα μήνα... συγκεκριμένα 23 Ιουλίου 2021.Καθώς τα κρούσματα covid -19 μειώθηκαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης άρχισε να περιορίζεται στις περισσότερες χώρες, μπορεί να φαίνεται ότι ο χρόνος δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο, τουλάχιστον υπό τις δεδομένες συνθήκες.
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Feliz Richter της Statista, για πολλούς ανθρώπους στην Ιαπωνία η σκέψη φιλοξενίας χιλιάδων αθλητών, εκπαιδευτών και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο στη μέση μιας πανδημίας παραμένει τρομακτική, ειδικά υπό το φάντασμα της πιο μολυσματικής παραλλαγής Delta του κορωνοϊού.
Και ενώ περίπου 18.000 εργαζόμενοι που συμμετέχουν άμεσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα εμβολιαστούν πριν από τους Αγώνες, όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα οι διοργανωτές, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τον ιαπωνικό πληθυσμό, ο οποίος ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό άλλες πλούσιες χώρες όσον αφορά την πρόοδο του εμβολιασμού που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Λιγότερο από το 20% του ιαπωνικού πληθυσμού είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19 έως τις 22 Ιουνίου
, σε σύγκριση με το 53% στις ΗΠΑ, το 48% στην ΕΕ και το 43% στην Κίνα.
Η αντίθεση είναι ακόμα πιο εκπληκτική όταν αναλύονται στοιχεία για πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους, όπου η Ιαπωνία ανέρχεται σε μόλις 8 στα 100 άτομα.
Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν έως τις 8 Αυγούστου.
Το όριο για τους θεατές έχει οριστεί στο 50% της χωρητικότητας του χώρου και μέγιστο έως και 10.000 άτομα.
Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές ανά πάσα στιγμή και θα εφαρμόζονται κανόνες για τον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση σχετικά με τα όρια των θεατών για τους Παραολυμπιακούς θα ληφθεί στις 16 Ιουλίου.
StatistatataaaBN.jpeg
Στις ΗΠΑ τα περισσότερα κρούσματα της παράλλαξης Δέλτα plus

Και ενώ ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με την εξάπλωση της παράλλαξης Δέλτα, η οποία θεωρείται έως και 60% πιο μεταδοτική από όλες τις προηγούμενες παραλλάξεις, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα της παράλλαξης Δέλτα plus, η οποία και αυτή αποτελεί πηγή ανησυχίας για το ενδεχόμενο να πυροδοτήσει νέα έξαρση κρουσμάτων.
Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 83 κρούσματα της εν λόγω παράλλαξης, όταν στη Μ. Βρετανία έχουν εντοπιστεί 41 κρούσματα και στην Ινδία άλλα 40.
Υπό αυτά τα δεδομένα, ο πρόεδρος Biden κάλεσε τους Αμερικάνους να σπεύσουν να εμβολιαστούν καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι ασφαλείς.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έχει ήδη αναγνωρίζει πως ο στόχος του Biden να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού άνω των 18 ετών έως τις 4 Ιουλίου δεν πρόκειται να επιτευχθεί, κυρίως λόγω της διστακτικότητας των νέων προς τα νέα εμβόλια.
Μέχρι στιγμής, μόλις 16 από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν επιτύχει το στόχο του προέδρου.

Μ. Βρετανία: Τον επόμενο μήνα θα ξέρουμε το πώς θα ταξιδέψουν οι πλήρως εμβολιασμένοι

Στον Ιούλιο παρέπεμψε ο υπουργός Μεταφορών της Μ. Βρετανίας, Grant Shapps για το τι ακριβώς θα ισχύει για τα διεθνή ταξίδια των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών.
Όπως είπε, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως το τι θα γίνει με τα παιδιά ή με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, αν και σημείωσε πως όσοι Βρετανοί κλείνουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος τα πράγματα να αλλάξουν.
 453535353534.JPG
Η Γερμανία κήρυξε Πορτογαλία και Ρωσία ζώνες παραλλαγής του κορωνοϊού


Η Γερμανία κήρυξε την Πορτογαλία και τη Ρωσία "ζώνες παραλλαγής του ιού", σε μια κίνηση που θα επιφέρει σοβαρούς περιορισμούς στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις προς και από τις δύο χώρες.
Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της Γερμανίας εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση σήμερα το βράδυ.
Η Βρετανία, όπου η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού είναι ήδη ενδημική, έχει ήδη κηρυχθεί ζώνη παραλλαγής του ιού, που σημαίνει ότι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Γερμανία από την Βρετανία είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Ο ΠΟΥ εγκρίνει άλλα δύο εμβόλια εντός του καλοκαιριού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει λάβει αιτήματα από τουλάχιστον τρεις εταιρίες παρασκευής εμβολίων για να εγκρίνει τα σκευάσματά τους για κατεπείγουσα χρήση και ελπίζει ότι θα δώσει την έγκρισή του σε τουλάχιστον ένα ή δύο από αυτά σε έναν με δύο μήνες.
Η Μαριάντζελα Σιμάο, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, αρμόδια για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, δεν διευκρίνισε ποια εμβόλια εξετάζονται αυτήν την περίοδο.
Μέχρι στιγμής ο ΠΟΥ έχει δώσει έγκριση στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Sinopharm και Sinovac.
Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους χαρακτήρισε «παγκόσμια αποτυχία που υπογραμμίζει τις αδικίες» την ανικανότητα του κόσμου να παράσχει αρκετά εμβόλια για τις φτωχές χώρες.
«Δεν φταίει η διστακτικότητα (σ.σ. απέναντι στα εμβόλια).
Φταίει η έλλειψη εμβολίων.
Και η κατάσταση σε πολλές φτωχές χώρες, ιδίως στην Αφρική, είναι πολύ ανησυχητική.
Δεν υπάρχουν εμβόλια.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για παραδόσεις ή για δυνατότητες απορρόφησης, όταν δεν υπάρχουν εμβόλια», τόνισε.

Ρωσία: Επανέρχεται το μέτρο της τηλεργασίας για το 30% των εργαζομένων

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη ρωσική πρωτεύουσα εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού υποχρέωσαν τις αρχές της Μόσχας να επιβάλουν εκ νέου στις επιχειρήσεις το μέτρο της τηλεργασίας για το 30% του προσωπικού τους, με εξαίρεση τους εμβολιασθέντες.
Το μέτρο της τηλεργασίας το οποίο θα ισχύσει από τις 28 Ιουνίου, όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου και της κυβέρνησης της Μόσχας, αφορά το 30% των εργαζομένων των επιχειρήσεων με εξαίρεση τους εμβολιασθέντες, όπως και όλους τους εργαζόμενους ηλικίας 65 ετών και άνω, καθώς και τους πολίτες που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι το μέτρο της τηλεργασίας δεν αφορά τους υπαλλήλους που η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την λειτουργία των επιχειρήσεων και αυτούς που έχουν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου ή μονοδοσικό εμβόλιο.
Από το μέτρο εξαιρούνται οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί της αμυντικής βιομηχανίας, του αεροναυπηγικού τομέα, της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον ρωσικό οργανισμό πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης