Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρόλος του Soros στο Archegos - Αγοράζει μετοχές που συνδέονται με την κατάρρευση του fund

tags :
Ο ρόλος του Soros στο Archegos  - Αγοράζει μετοχές που συνδέονται με την κατάρρευση του fund

Η κατάρρευση του Archegos προκάλεσε μπαράζ ρευστοποιήσεων άνω των 30 δισ. δολ. σε ΗΠΑ και Κίνα

Σχετικά Άρθρα
Σε μαζική αγορά μετοχών που σχετίζονται με την κατάρρευση της Archegos Capital Management του Bill Hwang προχώρησε η επενδυτική εταιρεία του George Soros, Soros Fund Management.
Ειδικότερα, ο Soros αγόρασε μετοχές της ViacomCBS, Discovery Inc και της Baidu Inc, που κατέγραψαν μεγάλες απώλειες μετά την κατέρρευση του fund Archegos.

Η Archegos, του Bill Hwang, διαλύθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, πυροδοτώντας μπαράζ ρευστοποιήσεων άνω των 30 δισ. δολ. σε ΗΠΑ και Κίνα.
Οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν τη μετοχή της ViacomCBS σε πτώση κατά 27%, μια απροσδόκητα απότομη βουτιά για μία εταιρεία μεγάλης κεφαλαιοποίησης, για την οποία δεν υπήρχαν ειδήσεις εκείνη την ημέρα.
Ανάλογη πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές της Discovery, στη χειρότερη ημέρα τους από τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν οι αγορές βρίσκονταν στη δίνη της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

Άνω των 10 δισ. δολ. οι απώλειες των τραπεζών

Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα του Bloomberg, οι απώλειες των διεθνών τραπεζών που σχετίζονται με την κατάρρευση της Archegos ξεπέρασαν τα 10 δισ. δολάρια αφού Nomura Holdings Inc. και UBS Group AG έκαναν λόγο για πλήγμα ύψους 3,7 δισ. δολαρίων.
Η ιαπωνική τράπεζα κατέγραψε ζημίες περίπου 245,7 δισεκατομμυρίων γιεν (2,3 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, οδηγώντας την τράπεζα στις μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειές της από το 2009, και αναμένοντας και άλλες απώλειες ύψους περίπου 62 δισ. γιεν φέτος.
Η UBS Group AG, που δεν είχε νωρίτερα αναφέρει κανένα αντίκτυπο από την κατάρρευση της Archegos, δήλωσε ότι αναμένει ένα δεύτερο πλήγμα ύψους περίπου 861 εκατ. δολαρίων έως το δεύτερο τρίμηνο.
Τις περισσότερες απώλειες μετρά η Credit Suisse καθώς αυτές ξεπερνούν τα 5 δισ. δολ..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης