Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Πλήγμα 774 εκατ. δολ. από την κατάρρευση του Archegos

tags :
UBS: Πλήγμα 774 εκατ. δολ. από την κατάρρευση του Archegos
Τα καθαρά κέρδη της UBS για το πρώτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 14% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα
Σχετικά Άρθρα
Στα 1,8 δισ. δολ. διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της UBS στο α΄τρίμηνο του 2021, με το πλήγμα στα έσοδα από την κατάρρευση του fund Archegos να ανέρχεται στα 774 εκατ. δολ.
Η UBS δήλωσε την Τρίτη ότι είχε εξέλθει από την έκθεση στο Archegos και τυχόν σχετικές απώλειες το δεύτερο τρίμηνο θα ήταν «άυλες» για την τράπεζα.
Ορισμένες τράπεζες έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο, συμπεριλαμβανομένης της Credit Suisse, η οποία ανέφερε την περασμένη εβδομάδα καθαρή ζημιά για το τρίμηνο μετά από 4,4 δισ. ελβετικά φράγκα (4,8 δισ.δολάρια) που επλήγησαν από την κατάρρευση του ίδιου αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης στις ΗΠΑ.
Μιλώντας στην Joumanna Bercetche του CNBC την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Ralph Hamers, δήλωσε ότι η τράπεζα ήταν «πολύ απογοητευμένη» και ότι η UBS έπρεπε να πάρει μαθήματα από όσα συνέβησαν με το Archegos.
Τα καθαρά κέρδη της UBS για το πρώτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 14% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 8,7 δισ. δολ. από 7,9 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020.
Τα λειτουργικά έξοδα διαμορφώθηκαν στα 6,4 δισ. δολ. από 5,9 δισ. δολ.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) διαμορφώθηκε στο 14% από 12,8% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Οι προοπτικές για το β΄τρίμηνο

Με το βλέμμα στο μέλλον, η UBS αναμένει ότι τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο θα επηρεαστούν από «εποχιακούς παράγοντες», όπως η χαμηλότερη δραστηριότητα των πελατών σε σύγκριση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Η ελβετική τράπεζα αναμένει θετική επίδραση από τις υψηλότερες τιμές ενεργητικού, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχει «συνεχής αβεβαιότητα» σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τα επόμενα κέρδη της.
«Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην αγορά και σαφώς υπάρχουν πολλά καλά νέα που έχουν έρθει στην αγορά, αλλά θα ήθελα επίσης να εξετάσω μερικές από τις προκλήσεις που βλέπουμε. Θα τελειώσει η πανδημία; Αυτό είναι το ερώτημα.
Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί; Πώς θα ανακάμψει πραγματικά η οικονομία; διερωτήθηκε ο CEO της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης