Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 10 δισ. δολ. το πλήγμα στις τράπεζες διεθνώς από την κατάρρευση του Archegos

Πάνω από 10 δισ. δολ. το πλήγμα στις τράπεζες διεθνώς από την κατάρρευση του Archegos
Η Nomura και η UBS ανακοίνωσαν ότι το πλήγμα που δέχθηκαν από την κατάρρευση της Archegos, ανέρχεται σε 3,7 δισ. δολ.
Σχετικά Άρθρα

Ξεπέρασαν τα 10 δισ. δολ. οι ζημιές των διεθνών τραπεζών που σχετίζονται με την κατάρρευση της Archegos Capital Management του Bill Hwang, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ζημιές 3,7 δισ. δολ. για Nomura και UBS

Η Nomura και η UBS ανακοίνωσαν ότι το πλήγμα που δέχθηκαν από την κατάρρευση της Archegos, ανέρχεται σε 3,7 δισ. δολ.
Η ιαπωνική τράπεζα κατέγραψε ζημίες περίπου 245,7 δισ.γιεν (2,3 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, οδηγώντας την τράπεζα στις μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειές της από το 2009.
Η Nomura αναμένεται κι άλλες ζημιές για φέτος, της τάξης των 620 δισ. γεν.
Οι δύο τράπεζες βρίσκονται μεταξύ των τραπεζών που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την κατάρρευση του αμερικανικού fund.
H Archegos κατέρρευσε όταν ανέπτυξε θέσεις με υψηλή μόχλευση σε μετοχές και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα margin calls.
Η Nomura είναι ο δεύτερος δανειστής που έχει επηρεαστεί περισσότερο μετά την Credit Suisse Group, η οποία ανέφερε συνολικές ζημιές περίπου 5,5 δισ. δολαρίων.
Περίπου 2 δισ. δολάρια αναμένεται να συγκεντρώσει η Credit Suisse, σε μία προσπάθεια να διαχειριστεί τις απώλειες από την κατάρρευση του Archegos Capital Management. Η τράπεζα, η οποία έχει κλείσει περίπου το 97% της έκθεσής της στο Archegos, δήλωσε ότι αναμένει η αύξηση κεφαλαίου των 600 εκατ. ελβετικών φράγκων να έχει επιτυχία, ενώ στοχεύει να αξιοποιήσει χρηματοδότηση περίπου 1,8 δισ. φράγκων από τίτλους μετατρέψιμους σε 203 εκατ. μετοχές.
Η ελβετική ρυθμιστική αρχή Finma έχει πλέον ξεκινήσει διαδικασίες αξιολόγησης της Credit Suisse, με τη διοίκηση της τράπεζας να σκοπεύει να μειώσει την κύρια χρηματιστηριακή δραστηριότητά της.
Η UBS βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ακριβώς πίσω από τη Morgan Stanley, η οποία εξέπληξε επίσης τους επενδυτές και τους αναλυτές με απώλειες ύψους 911 εκατ.  δολαρίων νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ποιες τράπεζες περιόρισαν τις απώλειες

Η Deutsche Bank, η οποία θα ανακοινώσει κέρδη την Τετάρτη, η JPMorgan Chase και η Citigroup ήταν μεταξύ αυτών που κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες τους.
Τόσο η Morgan Stanley όσο και η UBS αποφάσισαν ότι οι απώλειές τους δεν ήταν τόσο σημαντικές ώστε να πραγματοποιήσουν μια ανακοίνωση νωρίτερα της προγραμματισμένης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
Η Goldman Sachs και η Wells Fargo κατάφεραν να αποφύγουν τις απώλειες.
Η καταστροφή με την Archegos οδήγησε τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εξετάζουν αυστηρότερες ρυθμίσεις.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης