Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cascend Strategy: Η αιολική ενέργεια ήταν ο υπαίτιος της καταστροφής στην ηλεκτροδότηση στο Τέξας των ΗΠΑ

Cascend Strategy: Η αιολική ενέργεια ήταν ο υπαίτιος της καταστροφής στην ηλεκτροδότηση στο Τέξας των ΗΠΑ
Χειρότερη κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ... χτύπησε το Τέξας
Σχετικά Άρθρα

Η αιολική ενέργεια ήταν ο κύριος ένοχος για την καταστροφή στο Τέξας, όπου κατέρρευσε η ηλεκτροδότηση.... αναφέρει η εταιρία αναλύσεων και μελετών Cascend Strategy.
Επίσης έχει εκτιμηθεί από άλλους αναλυτές ότι η ζημία από την σφοδρή χιονοθύελλα και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν αγγίζει τα 50 δισεκ. δολάρια.

Χειρότερη κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ

Με τη χειρότερη κρίση ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας να έχει ξεπεραστεί, ξεκινάει στις ΗΠΑ από αρμόδια επιτροπή η έρευνα για το τι πήγε στραβά στο Τέξας και κατέρρευσε το σύστημα ηλεκτροδότησης.
Όχι δεν είχε μόνο η Αθήνα πρόβλημα ηλεκτροδότησης με την Μήδεια, αλλά εάν συγκριθεί η χιονοθύελλα στο Τέξας με την Μήδεια στην Αττική… μάλλον η ελληνική περίπτωση είναι ανάξια λόγου.

Τι αναφέρει η Cascend Strategy

Η Cascend Strategy αναφέρει ότι πέραν από κάθε αμφιβολία το δίκτυο ηλεκτροδότησης του Τέξας κατέρρευσε, τα δεδομένα είναι σαφή.
Η αιολική ενέργεια απέτυχε καθώς «οι καταιγίδες και ο πάγος έπληξαν σχεδόν το 50% της ικανότητας παραγωγής αιολικής ενέργειας του Τέξας.
Πολλές ανεμογεννήτριες σταμάτησαν να λειτουργούν, δημιουργώντας μια κρίση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».
Το φυσικό αέριο έκανε την διαφορά για λίγο
Μια ιστορικών διαστάσεων χιονοθύελλα εκτόξευσε την ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας πολύ πέρα από τα κανονικά επίπεδα.
Η αιολική ενέργεια απέτυχε να προσφέρει την αναμενόμενη ισχύ - σχεδόν το 40% της αναμενόμενης ισχύος - εν μέρει λόγω της έλλειψης ανεμογεννητριών.
Το φυσικό αέριο (όπως πάντα) αποτελούσε τη διαφορά ... αλλά μετά υπήρξαν προβλήματα προμήθειας δεν είχε προβλεφθεί τέτοιας κλίμακας χιονοθύελλα.
Ο άνθρακας και η πυρηνική ενέργεια είχαν χαμηλή απόδοση, αλλά όχι πολύ, λόγω μη κατάλληλου εξοπλισμού.
Η ηλιακή ενέργεια είχε χαμηλή απόδοση για λίγες μέρες, αλλά ανέκαμψε, αν και δεν θα μπορούσε να βοηθήσει χωρίς μεγαλύτερη αποθήκευση ενέργειας.

Η λύση 5 βημάτων σύμφωνα με το Cascend

Εξοπλισμός για ακραίες χειμερινές συνθήκες.
Αύξηση του αποθεματικού ισχύος
Προσθήκη ηλιακής ενέργειας με μεγαλύτερη ικανότητα αποθήκευσης (η αποθήκευση είναι κλειδί)
Αύξηση της συμμετοχής του φυσικού αερίου στην ηλεκτροδότηση.

Είναι λυπηρό και ειρωνικό το γεγονός ότι σε μια πολιτεία που είναι γνωστή για τους τεράστιους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου, η έλλειψη αξιοπιστίας της αιολικής ενέργειας δημιούργησε ενεργειακή κρίση, σε αντίθεση με εκείνη που βίωσε η Καλιφόρνια το 2020 με την ζήτηση να φθάνει στα επίπεδα ρεκόρ όπου η αιολική και η ηλιακή ενέργεια δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και το σύστημα κατέρρευσε.
Η τρέλα να κυνηγήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως μέσο μετριασμού της «κλιματικής αλλαγής» καθίσταται πολύ ξεκάθαρη στο Τέξας.
Πότε θα ξυπνήσουν οι πολιτικοί και θα συνειδητοποιήσουν ότι η ανανεώσιμη ενέργεια ισοδυναμεί σχεδόν πάντα με αναξιόπιστη ενέργεια καταλήγουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης;
Pinakas_1.png

Pinakas_2.png
Pinakas_3.png
Pinakas_4.png
210216154612-10-us-winter-weather-texas-0216-super-169.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης