Τελευταία Νέα
Διεθνή

AccuWeather: Η ζημία από την χιονοθύελλα στο Τέξας μπορεί να φθάσει στα 50 δισεκ. δολάρια

AccuWeather: Η ζημία από την χιονοθύελλα στο Τέξας μπορεί να φθάσει στα 50 δισεκ. δολάρια
Το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τέξας δήλωσε ότι στις 15 Φεβρουαρίου, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας χονδρικής αυξήθηκαν σε πάνω από 9.000 δολάρια ανά μεγαβατ-ώρα, από 50 δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Η ζημία από την χιονοθύελλα στο Τέξας μπορεί να φθάσει στα 50 δισεκ. δολάρια, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AccuWeather.
Οι ζημιές από την καταστροφική χιονοθύελλα μέσα και γύρω από το Τέξας θα μπορούσαν να πλησιάσουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την AccuWeather .
Η εκτίμηση, που διατυπώθηκε από τον CEO της AccuWeather, Joel Myers, αντιπροσωπεύει χαμένους μισθούς, ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια και κόστος καθαρισμού σε ολόκληρη την περιοχή.
Ο επικεφαλής της AccuWeather, Jonathan Porter, δήλωσε ότι η εκτίμηση «υποδηλώνει το ιστορικό μέγεθος και πόσο κρίσιμη ήταν αυτή η απειλητική για τη ζωή κρίση για τους ανθρώπους στις νότιες πεδιάδες, τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ και ιδιαίτερα το Τέξας».
«Είναι ένα ακόμη μειονέκτημα για τις επιχειρήσεις που δεν το χρειάζονταν σε μια πολύ δύσκολη χρονιά», συνέχισε ο Porter.

Έμειναν 3 εκατ άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Η εταιρεία πρόβλεψης καιρού ανέφερε σοβαρές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις μετά το πάγωμα των ψυχρών θερμοκρασιών που προκάλεσαν το σπάσιμο των σωλήνων νερού και άλλα ζητήματα στην πολιτεία, τα οποία δεν ήταν προετοιμασμένα για ένα τόσο μεγάλο κρύο.
Σύμφωνα με αναφορές του Business Insider , η πλειοψηφία των κατοίκων τους Τέξας που επλήγησαν από την διακοπή ρεύματος, έχουν πλέον ηλεκτροδότηση.
Στο αποκορύφωμά της χιονοθύελλας, η πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος έπληξε πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους.
Η ακραία χιονοθύελλα έπληξε το ενεργειακό δίκτυο της πολιτείας που υπέστη ζημίες αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκαν.
Ο Porter είπε ότι ο καιρός της εβδομάδας ήταν το χειρότερο κρύο στο Τέξας από τον Δεκέμβριο του 1989.
Δεδομένου ότι το Τέξας λειτουργεί αποτελεσματικά καθώς διαθέτει δικό του δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, είναι δύσκολο για την Πολιτεία να προμηθευτεί ενέργεια από άλλες περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος.
Οι μεμονωμένοι καταναλωτές που θερμαίνουν τα σπίτια τους μετά τις διακοπές ρεύματος θα αντιμετωπίσουν τεράστιο ενεργειακό κόστος.

Οι τιμές χονδρικής στην ενέργεια εκτινάχθηκαν στα 9.000 δολάρια από 50 δολάρια

Οι πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας χονδρικής δέχονται επίσης μεγάλη πίεση:
Το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τέξας δήλωσε ότι στις 15 Φεβρουαρίου, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας χονδρικής αυξήθηκαν σε πάνω από 9.000 δολάρια ανά μεγαβάτ-ώρα, από 50 δολάρια.
Οι πολιτικοί είχαν ανάμικτες απαντήσεις στις διακοπές ρεύματος.
Ο γερουσιαστής του Τέξας Ted Cruz αντιμετώπισε κριτική για την απόφασή του να ταξιδέψει στο Κανκούν.
Είπε την Πέμπτη ότι η απόφαση αποχώρησης από την Πολιτεία ήταν «λάθος».
Ο Beto O΄Rourke, ο οποίος διεκδικούσε την έδρα εναντίον του Cruz για την Γερουσία, οργάνωσε υποστήριξη σε ηλικιωμένους, ενώ η Alexandria Ocasio-Cortez συντόνισε δωρεά που συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης