Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Biden κήρυξε το Τέξας σε κατάσταση μεγάλης καταστροφής

ΗΠΑ: O Biden κήρυξε το Τέξας σε κατάσταση μεγάλης καταστροφής
Στόχος είναι να επιταχυνθεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την πολιτεία, που έχει πληγεί από εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση καταστροφής κήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden το Τέξας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την πολιτεία, που έχει πληγεί από εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, έπειτα από μία σπάνια χιονοθύελλα.
Επίσης η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος ενέκρινε απόφαση για τη χορήγηση καυσίμων εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία πιθανή έλλειψη βενζίνης.
Η κήρυξη του Τέξας σε κατάσταση μεγάλης καταστροφής παρέχει μια σειρά ομοσπονδιακών προγραμμάτων βοήθειας για άτομα και δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων τόσο για επείγουσες όσο και για μόνιμες εργασίες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, αναφέρει το Bloomberg.

Πρόσθετες ενισχύσεις

Η βοήθεια μπορεί να περιλαμβάνει επιχορηγήσεις για προσωρινή στέγαση και επισκευές κατοικιών, δάνεια χαμηλού κόστους για την κάλυψη ανασφάλιστων ακινήτων και άλλα προγράμματα για να βοηθήσουν άτομα και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της καταστροφής.
Η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση είναι επίσης διαθέσιμη για τοπικές διοικήσεις.
Δεκάδες κομητείες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση και θα μπορούσαν να προστεθούν περισσότερες καθώς οι εκτιμήσεις ζημιών αυξάνονται
Ο Jerry Thomas ορίστηκε ως ο ομοσπονδιακός συντονιστής για τις επιχειρήσεις ανάκαμψης στις πληγείσες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης