Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Από τα φαρμακεία η διάθεση των δόσεων για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί

ΗΠΑ: Από τα φαρμακεία η διάθεση των δόσεων για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί

Η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις 11 Φεβρουαρίου, ενώ έχουν εμβολιαστεί πάνω από 32 εκατομμύρια Αμερικανοί ή το 9% περίπου του πληθυσμού

Σχετικά Άρθρα

Τα φαρμακεία στις ΗΠΑ θα μπορούν να διαθέτουν εμβόλια κατά του ιού Covid-19 στους πολίτες από τις 11 Φεβρουαρίου 2021, σε μία προσπάθεια να επιταχυνθεί η υλοποίηση των προγραμμάτων εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Joe Biden, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021.

Δικαιη κατανομή

«Έτσι θα υπάρχουν περισσότερα σημεία ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εμβολιάζονται στη γειτονιά τους σε μικρή απόσταση από τις κατοικίες τους.
Και είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη δίκαιη διανομή των εμβολίων, υπογράμμισε ο Jeff Zients, ο αρμόδιος συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Κατά την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος η κυβέρνηση θα εφοδιάσει τα φαρμακεία με 1 εκατομμύριο δόσεις, πλέον των 10,5 εκατομμυρίων δόσεων που θα δοθούν στις Πολιτείες από αυτήν την εβδομάδα.

Εμβολιασμοί

Η διανομή των δόσεων έχει αυξηθεί κατά 22% από τις 20 Ιανουαρίου, όταν ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση Biden.
Μέχρι τώρα έχουν λάβει τη μία δόση των εμβολίων της Pfizer ή της Moderna περισσότεροι από 32,2 εκατομμύρια άνθρωποι.
Περίπου 6 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών.
Η κυβέρνηση στοχεύει να χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας της, δηλαδή μέχρι τις 20 Απριλίου 2021.

Τα εμβόλια

Ένα τρίτο εμβόλιο ενδέχεται να εγκριθεί σύντομα στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία Johnson & Johnson, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό, ιδίως απέναντι στις σοβαρές μορφές της Covid-19.
Αν και δεν προστατεύει όσο τα δύο άλλα εμβόλια, το εμβόλιο αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι χορηγείται μόνο σε μία δόση και φυλάσσεται σε θερμοκρασία ψυγείου, δεν χρειάζεται δηλαδή η αποθήκευσή του σε υψηλές θερμοκρασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης