Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 10 εκατ. οι εμβολιασμοί – Εφιαλτικές προβλέψεις για τους νεκρούς

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 10 εκατ. οι εμβολιασμοί – Εφιαλτικές προβλέψεις για τους νεκρούς
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 10 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid την ώρα που εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων και ενώ η επιδημία εξακολουθεί να θερίζει τις ΗΠΑ.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 3.848 θάνατοι και περισσότερα από 224.000 νέα κρούσματα, με το σύνολο των μολύνσεων να υπολογίζονται σε περισσότερα από 23 εκατομμύρια και το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 384.764.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από 3 εκατομμύρια νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις 13 πρώτες ημέρες του 2021.
Πάντως οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων είναι εφιαλτικές καθώς τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) εκτιμούν πως έως τις 6 Φεβρουαρίου του 2021 θα έχουν χάσει τη ζωή τους 440.000 με 477.000 Αμερικάνοι πολίτες.

Νέες οδηγίες για τα εμβόλια

Την ίδια στιγμή και σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα, δόθηκαν νέες οδηγίες στις Πολιτείες για το ποιοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στα εμβόλια.
Έτσι, αν και αρχικά η πρόβλεψη ήταν να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό, πλέον μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες που είναι άνω των 65 ετών.
Εκτιμάται ότι έως σήμερα έχουν διανεμηθεί περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων των Pfizer και Moderna στις ΗΠΑ, εκ των οποίων έχει χορηγηθεί το ένα τρίτο.
Σημειώνεται πως οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια έχουν δεσμευθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα θα έχουν εμβολιάσει από ένα εκατομμύριο πολίτες η κάθε μια.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την πολιτειακή κυβέρνηση και τους παραγωγούς των εμβολίων να επιταχύνουν και να παράσχουν άμεσα περισσότερες δόσεις των εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης