Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εννιά εκατ. Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid – SOS από το Λος Άντζελες

ΗΠΑ: Εννιά εκατ. Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid – SOS από το Λος Άντζελες
Κάθε λεπτό εντοπίζονται 10 κάτοικοι του Λος Άντζελες θετικοί στον ιό
Σχετικά Άρθρα

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί κατά της covid 19 στις ΗΠΑ καθώς εκτιμάται ότι περίπου 9 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ο οποίος εξακολουθεί να χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις ΗΠΑ.
Για ακόμα μια ημέρα, οι ΗΠΑ ανέφεραν πως το προηγούμενο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 200.000 μολύνσεις (συγκεκριμένα 204.652), με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 22,6 εκατομμύρια ενώ καταγράφηκαν και άλλοι 1.731 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 376.000.

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί

Και ενώ η επιδημία εξελίσσεται ανεξέλεγκτα, οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως περίπου 9 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως από τις περίπου 25,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχουν διανεμηθεί, έχουν χορηγηθεί τα 9 εκατομμύρια, δηλαδή το ένα τρίτο των δόσεων.
Σε μια προσπάθεια περαιτέρω επιτάχυνσης του προγράμματος εμβολιασμών, ο κυβερνήτης του Μίτσιγκαν, Gretchen Whitmer ζήτησε την άδεια από τον πρόεδρο Trump να αγοράσει απευθείας 100.000 δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio είπε πως η πόλη θα ξεμείνει από εμβόλια, εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν προμηθεύσει άμεσα με περισσότερα εμβόλια.

Η χειρότερη καταστροφή εδώ και δεκαετίες

Για την χειρότερη καταστροφή εδώ και δεκαετίες κάνουν λόγοι οι αξιωματούχοι υγείας του Λος Άντζελες, οι οποίοι ζήτησαν από όλους όσους εργάζονται, να φορούν τις μάσκες τους ακόμα και στο σπίτι τους προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, καθώς εξακολουθούν να αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία και οι θάνατοι.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι θάνατοι στην κομητεία του Λος Άντζελες έχουν αυξηθεί κατά 1.000% από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και άρχισε η νέα έξαρση του ιού, ενώ εκτιμάται ότι 8.000 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, τα οποία αναφέρουν έλλειψη προσωπικού και έλλειψη οξυγόνου.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάθε λεπτό, δέκα κάτοικοι του Λος Άντζελες εντοπίζονται θετικοί στον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης