Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε lockdown δύο πόλεις 16 εκατ. κατοίκων – Ανησυχία για β’ κύμα κορωνοϊού

Κίνα: Σε lockdown δύο πόλεις 16 εκατ. κατοίκων – Ανησυχία για β’ κύμα κορωνοϊού
Οι Αρχές έχουν επιβάλλει περιοριστικά μέτρα σε επαρχίες περιμετρικά του Πεκίνου
Σχετικά Άρθρα

Σε lockdown βρίσκονται 16 εκατομμύρια Κινέζοι, κάτοικοι δύο πόλεων στην επαρχία Χεμπέι, η οποία το τελευταίο διάστημα αποτελεί τη νέα εστία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα, μια και αναφέρει καθημερινά αυξημένα κρούσματα.
Συγκεκριμένα, μετά την πόλη Σιτζιαζουάν των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, lockdown επιβλήθηκε και στην πόλη Λανγκφανγκ, της οποίας τα 5 εκατομμύρια κάτοικοι θα τεθούν υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα για 7 ημέρες ενώ θα υποβληθούν σε μαζικά τεστ σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Υπενθυμίζεται ότι η Σιτζιαζουάν έχει τεθεί εδώ και ημέρες σε lockdown, καθώς έχει απαγορευθεί στους πολίτες και στα οχήματα να βγαίνουν από την πόλη, ενώ όλες οι συγκοινωνίες έχουν ανασταλεί.

Περιοριστικά μέτρα

Περιοριστικά μέτρα ισχύουν και σε άλλες περιοχές της Κίνας, όπως για παράδειγμα στην πόλη Τσανγκτσουν, όπου αναφέρθηκαν 7 ασυμπτωματικά κρούσματα, γεγονός που είχε ως συνέπεια να τεθούν υπό περιορισμό άνθρωποι και οχήματα στις περιοχές όπου και εντοπίστηκαν οι εν λόγω μολύνσεις.
Η Κίνα ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 55 νέα κρούσματα κορωνοϊού (από 103 την προηγούμενη), εκ των οποίων τα 42 ήταν εγχώριας μετάδοσης.
Από αυτά τα 42, τα 40 εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι.
Συνολικά στην Κίνα έχουν αναφερθεί επισήμως 87.591 κρούσματα και 4.634 θάνατοι, αριθμός που είναι αμετάβλητος από τον περασμένο Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης