Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθιστούν υποχρεωτικό το εμβόλιο για τον Covid σε γήπεδα, αεροπορικά ταξίδια και εκδηλώσεις

Καθιστούν υποχρεωτικό το εμβόλιο για τον Covid σε γήπεδα, αεροπορικά ταξίδια και εκδηλώσεις
Σχεδιάζεται μία παγκόσμια κοινωνία υγειονομικά χωρισμένη στα δύο
Τις ανησυχίες για μία μελλοντική κοινωνία διαιρεμένη σε δύο κατηγορίες, μία κοινωνία υγειονομικά «πατρικίων» και «πληβείων», έρχονται να εντείνουν κράτη, οικονομικοί παράγοντες, τεχνοκράτες και αεροπορικές εταιρείες.
Μετά τις αεροπορικές εταιρείες, που προηγήθηκαν, ήλθε την Κυριακή (3/1/2021) ο επικεφαλής της Serie A (σ.σ. πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου της Ιταλίας» Paolo Dal Pino πρότεινε στην ιταλική κυβέρνηση  να επιτρέψει σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό να παρακολουθήσουν δια ζώσης αγώνες πρωταθλήματος.

Στο γήπεδο μετά το εμβόλιο

Η διαδικασία του εμβολιασμού έχει αρχίσει στην Ιταλία και ο Dal Pino εξετάζει ήδη τον πιθανό αντίκτυπο στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.
«Νομίζω ότι θα έπρεπε να μπορούμε να δεχόμαστε πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο στα στάδια» δήλωσε ο επικεφαλής της Serie A στο «Rai Radio 1».

Τι θα κάνει η ιταλική κυβέρνηση με την πρόταση

«Παρουσιάσαμε ένα σχέδιο 300 σελίδων στην κυβέρνηση για το πως μπορούμε να καλωσορίσουμε τους φιλάθλους πίσω στα στάδια με ασφάλεια, με μια μειωμένη χωρητικότητα 20-30%, αλλά δεν λάβαμε μια απάντηση.
Ούτε καν ένα τηλεφώνημα.
Επομένως, ελπίζω ότι τουλάχιστον αυτοί, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν να μπαίνουν στα γήπεδα».

Προηγήθηκαν οι αεροπορικές εταιρείες

Πάντως η πρόταση του Ιταλού παράγοντα έπεται αντίστοιχων κινήσεων από αεροπορικές εταιρείες.
Την αρχή έκανε αρχές Νοεμβρίου 2020 η αεροπορική εταιρεία Quantas της Αυστραλίας.
«Θέλουμε να προσαρμόσουμε τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι επιβάτες πριν επιβιβάζονται στο αεροσκάφος, να δείχνουν βεβαίωση ότι έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού» είχε πει ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας.
Ακολούθησε η Singapore Airlines.

Digital Health Passport… από την Singapore Airlines

H Singapore Airlines είναι ο πρώτος μεγάλος αερομεταφορέας που εισήγαγε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας για την επαλήθευση του ιστορικού test και εμβολίων των επιβατών.
Στις 23 Δεκεμβρίου 2020, η νέα ψηφιακή διαδικασία επαλήθευσης της υγείας ξεκίνησε για επιβάτες που ταξιδεύουν με πτήσεις που εκτελούνται από την Singapore Airlines από την Τζακάρτα ή την Κουάλα Λουμπούρ προς τη Σιγκαπούρη.
Η αεροπορική εταιρεία εξηγεί ότι οι επιβάτες θα κάνουν δοκιμές COVID-19 σε τοπικές κλινικές στην Τζακάρτα και την Κουάλα Λουμπούρ και θα εκδοθούν «ψηφιακά ή έντυπα πιστοποιητικά υγείας με κωδικό QR».

Τα εισιτήρια ανοσίας
 
Αυτές οι μορφές εισιτηρίων ανοσίας θα ελέγχονται από την ασφάλεια του αεροδρομίου και την αρχή μετανάστευσης της Σιγκαπούρης.
Αυτός είναι ο γρηγορότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να επικυρώσετε την κατάσταση υγείας ενός επιβάτη από τα υπάρχοντα πρωτόκολλα, επιταχύνοντας τόσο τη διαδικασία εισόδου στο αεροδρόμιο όσο και τη διαδικασία εισόδου στη Σιγκαπούρη.
Κατά την Singapore Airlines, η διάθεση διαβατηρίων ανοσίας θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αεροπορικών ταξιδιών για το άμεσο μέλλον.
Τον Οκτώβριο, οι επιβάτες που πετούσαν από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου προς το Newark με πτήση της United Airlines συμμετείχαν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε tests κορωνοιού.
Ο Lance Gokongwei, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cebu Pacific, της μεγαλύτερης οικονομικής αεροπορικής εταιρείας στις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε ότι τα διαβατήρια υγείας θα ήταν «απαραίτητα» για τα ταξίδια.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-12-24_07-19-59.png?itok=vtp1KMtn


Fauci: Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τον Covid

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τα εμβόλια για τον Covid -19 να καταστούν υποχρεωτικά, ειδικότερα σε ορισμένες περιπτώσεις αφήνει ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci.
Πρόκειται για περιπτώσεις, όπως τα διεθνή ή και ταξίδια εντός ΗΠΑ αλλά και η εκπαιδευτική διαδικασία.
Μιλώντας στο Newsweek και αναφερόμενος στα λεγόμενα «διαβατήρια ασυλίας» μετά από εμβολιασμό δήλωσε:  
«Οτιδήποτε είναι στο τραπέζι. Οτιδήποτε είναι δυνατό, φυσικά», συνέχισε.
Ο Fauci, ο οποίος πιθανότατα θα αξιοποιηθεί από τη νέα διοίκηση Biden στο θέμα των εμβολίων, αναμένεται να συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικής για τις περιπτώσεις στις οποίες τα εμβόλια ενδέχεται να καταστούν υποχρεωτικά.

Από την κυβέρνηση Biden οι αποφάσεις

«Δεν εξαρτάται από εμένα να αποφασίσω.
Αλλά αυτά είναι όλα τα πράγματα που θα συζητηθούν (υπό τη διοίκηση Biden », είπε στο Newsweek.
Ο Fauci δήλωσε σχετικά με τα θέματα υγείας «σχεδόν ποτέ δεν τα νομοθετούμε σε ομοσπονδιακό επίπεδο».
«Δεν είμαι σίγουρος ότι το εμβόλιο για τον Covid θα είναι υποχρεωτικό από την κεντρική κυβέρνηση, όπως οι ομοσπονδιακές αποφάσεις», είπε.
Ωστόσο υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις, που θα μπορούν τα εμβόλια να καταστούν υποχρεωτικά, άφησε να εννοηθεί ο κορυφαίος Αμερικανός επιστήμονας.

Αίτημα για νομοθετική παρέμβαση στη Γερμανία

 
Γερμανοί συνταγματολόγοι, βουλευτές ακόμη και ο υπουργός Υγείας Jens Spahn ανησυχούν ότι εάν δεν γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις, θα φτάσει η στιγμή, που όσοι από επιλογή  δεν εμβολιάζονται θα πέφτουν θύματα διακρίσεων και αποκλεισμού από τμήματα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα.

Η Γαλλία αναγκάστηκε να αναβάλει νόμο για «υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Ένα ριζοσπαστικό νομοσχέδιο που πρότεινε η γαλλική κυβέρνηση, το οποίο όριζε ότι όσοι άνθρωποι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως οι δημόσιες μεταφορές, τελικά πάγωσε μετά από πλήθος αντιδράσεων αναφέρει το Summit News.
Ο προτεινόμενος νόμος επιβάλλει στους πολίτες να έχουν αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό τεστ κορωνοιού ή «να έχουν λάβει προληπτική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης εμβολίου» προκειμένου να «έχουν πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς ή σε ορισμένες τοποθεσίες, καθώς και σε ορισμένες δραστηριότητες».
Ωστόσο, η Γαλλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να μεταθέσει το νομοσχέδιο μετά από οργισμένες διαμαρτυρίες.
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Véran ανέβαλε το νομοσχέδιο επειδή πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στον Γαλλικό λαό να πάει και να εμβολιαστεί με τη δική του ελεύθερη βούληση, γιατί βρισκόμαστε ακόμη σε κατάσταση υγειονομικής κρίσης… η κυβέρνηση δεν θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου στην Εθνοσυνέλευση για αρκετούς μήνες, προτού βγούμε από την κρίση», δήλωσε ο Véran.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GettyImages-1230257610.jpg?itok=doNBzzVA

Πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων

Οι πρακτικές αυτές που δυνητικά μπορεί να αποκλείουν πολίτες από διάφορες δραστηριότητες αποτελούν πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Ο συντηρητικός βουλευτής Fabien Di Filippo χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «εκβιασμό εμβολίων».
Η ηγέτης της RN Marine Le Pen χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για το εμβόλιο «ουσιαστικά ολοκληρωτικό».
«Κατά τρόπο απαράδεκτο, αυτό το νομοσχέδιο δεν στοχεύει να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, αλλά θα αποτρέψει οποιονδήποτε που δεν συμμορφώνεται να έχει κοινωνική ζωή».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Εθνικού Μετώπου Sebastien Chenu χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «δικτατορία για την υγεία», ενώ άλλοι το χαρακτήρισαν «επίθεση κατά της δημόσιας και ιδιωτικής ελευθερίας».
Ο Guillaume Peltier, αναπληρωτής ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος LR, προειδοποίησε ότι ο νόμος θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να «αποκτήσει πλήρη εξουσία, να αναστείλει τις ελευθερίες χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο».
Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Γαλλίας, δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά η πλειοψηφία του 55% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί.
Να σημειωθεί ότι η Γαλλία επέβαλε ορισμένα από τα αυστηρότερα μέτρα καραντίνας στην Ευρώπη, με τους πολίτες να υποχρεούνται  να συμπληρώνουν μια φόρμα κάθε φορά που φεύγουν από το σπίτι τους.

Ο Bill Gates… υπέρμαχος των διαβατηρίων υγείας

Ο Bill Gates… είναι υπέρμαχος των διαβατηρίων υγείας
Ακόμα και μετά τη λήξη της πανδημίας του ιού, αυτά τα διαβατήρια υγείας θα αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ότι ένας ταξιδιώτης έχει εμβολιαστεί - όχι μόνο για το COVID-19, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ασθένεια.
Αυτό είναι μόνο ένα άλλο παράδειγμα για το πώς μπορεί ένα σύστημα να ελέγχει τις κοινωνικές μάζες.

Γιατρός στην Καλιφόρνια διαφώνησε με το lockdown και απολύθηκε

Γιατρός στην Καλιφόρνια απολύθηκε επειδή διαφώνησε με τα περιοριστικά μέτρα.
Όπως αναφέρει η Western Journal, ένας γιατρός στη Βόρεια Καλιφόρνια απολύθηκε από τη δουλειά του αφού σύνταξε μια επιστολή που αμφισβήτησε όσους υποστηρίζουν ότι το lockdown είναι η λύση για τον περιορισμό του κορωνοιού.  
Ο γιατρός Michael deBoisblanc εργαζόταν ως διευθυντής στο νοσοκομείο John Muir Health στην κομητεία Contra Costa της Καλιφόρνιας, μέχρι πρόσφατα, αφού αμφισβήτησε την επιστημονική άποψη για τα lockdwon.
Μαζί με τους γιατρούς Pete Mazolewski και Brian Hopkins, ο deBoisblanc έγραψε ότι υπήρχαν «βαθιές ανησυχίες σχετικά με τα σκληρά μέτρα καραντίνας».
«Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη», συνέχισε η επιστολή, «ότι περισσότερες καραντίνες οδηγούν σε πολύ περισσότερη θνησιμότητα που δεν αφορά τον κορωνοιό, υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης