Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι G20 υπόσχονται δίκαιη διανομή του εμβολίου για τον Covid -19 και στήριξη των φτωχότερων χωρών

tags :
Οι G20 υπόσχονται δίκαιη διανομή του εμβολίου για τον Covid -19 και στήριξη των φτωχότερων χωρών
«Έχουμε κινητοποιήσει πόρους για την κάλυψη των άμεσων αναγκών χρηματοδότησης στον τομέα της παγκόσμιας υγείας», αναφέρουν
Τη δέσμευση να καταβάλλουν «κάθε δυνατή προσπάθεια» για να εξασφαλίσουν τη δίκαιη διανομή των εμβολίων κατά του Covid -19 σε ολόκληρο τον κόσμο ανέλαβαν την Κυριακή (22/11/2020) οι G20.
Επίσης υποσχέθηκαν να υποστηρίξουν τις φτωχές χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν καταστραφεί από την κρίση, στο τέλος της διαδικτυακής συνόδου κορυφής που οργάνωσε το Ριάντ.
Καθώς η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει, η Ομάδα των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου υιοθέτησε έναν συναινετικό τόνο για τις προκλήσεις που έρχονται σε μια τελική δήλωση που δεν αναφέρει λεπτομέρειες για πολλά από τα θέματα που κυριάρχησαν στη σύνοδο κορυφής.
«Έχουμε κινητοποιήσει πόρους για την κάλυψη των άμεσων αναγκών χρηματοδότησης στον τομέα της παγκόσμιας υγείας για την υποστήριξη της έρευνας, της ανάπτυξης, της παρασκευής και της διανομής τεστ, ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών και εμβολίων κατά του Covid-19», επιβεβαίωσαν οι ηγέτες της G20 στο τελικό κείμενο.
«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την προσιτή και δίκαιη πρόσβασή τους σε όλους», πρόσθεσαν.
Καθώς τα πλουσιότερα κράτη καταρτίζουν τα προγράμματα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους - οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν την έναρξη του εμβολιασμού ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου - οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες αντιμετωπίζουν εμπόδια που μπορεί να στερήσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους από την πρώτη προστασία κατά του ιού.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης