Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποψίες για «στημένο» ματς στο Champions League - Στο στόχαστρο το Παρί Σεν Ζερμέν-Ερυθρός Αστέρας

Υποψίες για «στημένο» ματς στο  Champions League - Στο στόχαστρο το Παρί Σεν Ζερμέν-Ερυθρός Αστέρας
Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών το Παρί Σεν Ζερμέν-Ερυθρός Αστέρας
Ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας δήλωσε σήμερα (12/10) ότι ερευνά τις υποψίες για το «στήσιμο» του ποδοσφαιρικού αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και στον Ερυθρό Αστέρα, που διεξήχθη στο Παρκ ντε Πρενς, στις 3 Οκτωβρίου 2018.
Νωρίτερα την Παρασκευή, η αθλητική εφημερίδα «L‘Equipe» αποκάλυψε ότι η UEFA ειδοποίησε τις γαλλικές αρχές για πιθανό «στήσιμο» του ματς, επικαλούμενη πηγή από «αξιόπιστο» πληροφοριοδότη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ενημερώσει την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία πριν από τον αγώνα, ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Σέρβων σχεδίαζε να ποντάρει σχεδόν 5 εκ. ευρώ σε στοιχήματα για νίκη με περισσότερα από 5 γκολ της Παρί, με τη συνεργασία αρκετών παικτών.
Αυτό οδήγησε στην έναρξη της έρευνας, μετά το 6-1 των «πρωτευουσιάνων» επί της ομάδας του Βελιγραδίου.
Το γραφείο του εισαγγελέα σχολίασε ότι δεν είναι σε θέση ούτε να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να αρνηθεί το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της L’ Equipe, ενώ από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα αρνήθηκαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της εφημερίδας.
«Με απόλυτη οργή και περιφρόνηση, ο Ερυθρός Αστέρας αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι ο αγώνας του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν θα μπορούσε να είχε προκαθοριστεί, ενώ παράλληλα αρνείται έντονα τη συμμετοχή οποιουδήποτε υπαλλήλου του συλλόγου σε τέτοιες παράνομες πράξεις» αναφέρει η επίσημη θέση των Σέρβων.
«Το δημοσίευμα αυτό από την L’Equipe θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη φήμη του συλλόγου μας και ο Ερυθρός Αστέρας επιμένει ότι η UEFA καθώς και οι αρχές της Σερβίας και της Γαλλίας πρέπει να διερευνήσουν πλήρως αυτές τις υποψίες για να λάμψει η αλήθεια» προσθέτει.
Σε απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, η UEFA δήλωσε ότι δεν σχολιάζει ποτέ τις δυνατότητες ή την ύπαρξη ερευνών σχετικά με τον υποτιθέμενο «στημένο» αγώνα, ώστε να μην υπονομεύεται η διαδικασία αυτών των ερευνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης