Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία απόφαση για την ΑΜΚ της Monte dei Paschi από τους ανάδοχους, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας

Καμία απόφαση για την ΑΜΚ της Monte dei Paschi από τους ανάδοχους, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας
Αναβλήθηκε η απόφαση για την ΑΜΚ της ιταλικής τράπεζας, λόγω των πολιτικών εξελίξεων
Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, η συνεδρίαση των JPMorgan και Mediobanca για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 5 δισ. ευρώ, της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena.
Στον απόηχο του ιταλικού δημοψηφίσματος, στο οποίο οι Ιταλοί καταψήφισαν την κυβερνητική πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, οδηγώντας τον Matteo Renzi σε παραίτηση, οι δύο τράπεζες-σύμβουλοι της Monte dei Paschi εξετάζουν αν θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους ως ανάδοχοι ή αν θα ασκήσουν το δικαίωμά τους να βγουν από τη συναλλαγή λόγω δυσμενών συνθηκών της αγοράς.
Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί τελικά σε 3 με 4 ημέρες, όταν η πολιτική κατάσταση στη χώρα θα έχει ξεκαθαρίσει, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι πιθανοί θεσμικοί επενδυτές περιμένουν τις πολιτικές εξελίξεις, προτού δεσμευτούν στη διάσωση της Monte dei Paschi

Νωρίτερα το BankingNews.gr μετέδιδε:

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι ανάδοχοι της Paschi η J P Morgan και η Mediobanca ανησυχούν για την AMK

Η προσπάθεια διάσωσης της παλαιότερης τράπεζας του κόσμου της Monte dei Paschi di Siena τίθεται σε αμφισβήτηση μετά την απόφαση του Renzi να παραιτηθεί.
Οι σύμβουλοι της ιταλικής τράπεζας JP Morgan και Mediobanca θα συναντηθούν σήμερα Δευτέρα 5/12/2016 το πρωί για να αποφασίσουν αν θα υλοποιήσουν το σχέδιο για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση 5 δισεκ. ευρώ αναφέρουν οι FT.
Οι σύμβουλοι θα αποφασίσουν αν θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους ως ανάδοχοι ή θα ασκήσουν το δικαίωμά τους να βγουν από τη συναλλαγή λόγω δυσμενών συνθηκών της αγοράς.
Σε περίπτωση που οι ανάδοχοι αποσυρθούν, τότε θα πρέπει να προχωρήσει η κρατικοποίηση της Monte Dei Paschi
Αν σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Monte Paschi αποτύχει, η Ιταλία αναμένεται να προβεί σε προληπτική ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας για να αποφεύγει πιθανή συστημική κρίση στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα
Ένας μεγάλος επενδυτής Monte Paschi, δήλωσε η έκταση της ήττας για τον Renzi ήταν ένα πραγματικά κακό αποτέλεσμα.
Ο επενδυτής ανέφερε ότι η ανακεφαλαιοποίηση με ιδιωτικά κεφάλαια θα πρέπει να αποσυρθεί και το Ιταλικό κράτος να κρατικοποιήσει την τράπεζα.
Μια προληπτική ανακεφαλαιοποίηση θα περιλαμβάνει την κατανομή των βαρών στους ομολογιούχους για ποσά πάνω από 100.000 ευρώ και όχι στους καταθέτες.
Τα στελέχη της Monte Dei Paschi θέλουν να αποτρέψουν τον κίνδυνο bank run αλλά και την πτώση της μετοχής.
Επίσης το ιταλικό κράτος θέλει να αποτρέψει τη μετάδοση της κρίσης στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας που έχει 360 δισεκ. προβληματικά δάνεια.
Πρωταρχικό μέλημα είναι η αύξηση κεφαλαίου της UniCredit ύψους 13 δισεκ. που θα ανακοινώσει στις 13 Δεκεμβρίου, ως μέρος ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου που θα ενεργοποιηθεί στις αρχές του 2017.
Η UniCredit είναι πιθανό να βρει επενδυτές.
Οι ιταλικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων Carige της Γένοβας, Popolare di Vicenza και Veneto Banca απαιτούν τουλάχιστον 3 δισ σε νέα κεφάλαια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης