Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ήρθε η ώρα της Ιταλίας να προκαλέσει ανησυχία στις αγορές ομολόγων

Bloomberg: Ήρθε η ώρα της Ιταλίας να προκαλέσει ανησυχία στις αγορές ομολόγων
Οι ανησυχίες για πολιτική αναταραχή ανάλογα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Έφτασε η σειρά της Ιταλίας για να προκαλέσει ανησυχία στις αγορές των ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg.
Δυο μήνες πριν από το δημοψήφισμα σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, η χώρα πληρώνει τώρα τα περισσότερα για να δανειστεί σε σχέση με την Ισπανία από το 2014, βάσει των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Mattero Renzi έχει δηλώσει ότι θα παρατηθεί εάν νικήσει το «όχι», μετατρέποντας ουσιαστικά το δημοψήφισμα σε ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του.
Στην περιφέρεια του ευρώ, ορισμένες χώρες φαίνονται περισσότερο περιθωριακές σε σχέση με άλλες λόγω των πολιτικών κινδύνων.
«Όταν πρόκειται για την Ιταλία, το ενδεχόμενο να νικήσει το ΄΄όχι΄΄ θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια πολιτική αναταραχή» αναφέρει ο Patrick Jacq της BNP Paribas.


Σύμφωνα με το Bloomberg, εκτός από την Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία είναι οι μόνες αγορές κρατικών-ομολόγων της ζώνης του ευρώ που είχαν αρνητικές αποδόσεις τον προηγούμενο μήνα.
Η ανησυχία σχετικά με την Πορτογαλία είναι σχετικά με την ικανότητα της 10μηνης κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού.
«Η Ισπανία έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την Πορτογαλία και την Ισπανία τις τελευταίες εβδομάδες» δήλωσε ο Martin van Vliet της ING Groep NV στο Άμστερνταμ.
«Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν τις δικές τους εκδηλώσεις κινδύνου.
Πράγματι, η Ισπανία έχει αποσυνδεθεί» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης