Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιάφοροι οι Ούγγροι για το αντιμεταναστευτικό δημοψήφισμα του πρωθυπουργού Orban

Αδιάφοροι οι Ούγγροι για το αντιμεταναστευτικό δημοψήφισμα του πρωθυπουργού Orban
Το 54% των Ούγγρων θα γυρίσει την πλάτη στο σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Προσπάθειες να πείσει τους συμπολίτες του ότι πρέπει να προσέλθουν αύριο Κυριακή (2/10) στις κάλπες για το δημοψήφισμα κατά των μεταναστών κάνει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor. Orban.
Ο γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του απόψεις Ούγγρος πρωθυπουργός, που όρθωσε τείχη για να εμποδίσει το πέρασμα των προσφύγων προς τη Γερμανία προωθεί δημοψήφισμα κατά του σχεδίου μετεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όμως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται να τον ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς δείχνουν ότι οι Ούγγροι πολίτες δεν έχουν διάθεση να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.
Οι Ούγγροι έχουν «το καθήκον» να βοηθήσουν την κυβέρνηση να πολεμήσει τις αποφάσεις της «ελίτ των Βρυξελλών», έγραψε ο Orban σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα.
«Η ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση συνιστά μια πραγματική απειλή.
Θέτει σε κίνδυνο τον ειρηνικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων και την ασφάλεια», υποστήριξε.
«Με το δημοψήφισμα μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε Ευρωπαίο: να τους πούμε ότι αυτό επαφίεται σε εμάς, τους Ευρωπαίους πολίτες, να συνετίσουμε την Ε.Ε. με μια κοινή προσπάθεια ή να την αφήσουμε να κατακερματιστεί» υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Αν και θεωρείται πως το «όχι» στο ευρωπαϊκό σχέδιο είναι σχεδόν βέβαιο, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποβεί ταπεινωτικό για τον Orban, εάν η συμμετοχή αποδειχθεί κατώτερη των προσδοκιών του, κάτω του υποχρεωτικού ορίου του 50%.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα από το Publicus Institute, μόνο το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει έναντι 54% τον προηγούμενο μήνα.
Η αντιπολίτευση και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν οργανώσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εν όψει του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης