Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: H Le Pen θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ αν εκλεγεί πρόεδρος το 2017

Liberation: H  Le Pen θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ αν εκλεγεί πρόεδρος το 2017
Κατηγόρησε και τον αντίπαλό της για την προεδρία N. Sarkozy ότι έχει δηλώσει «υποταγή» στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας
Η Marine Le Pen επιβεβαίωσε το Σάββατο 3/9 ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ, αν εκλεγεί πρόεδρος το 2017, όπως γράφει η Liberation.
«Οι Βρετανοί διάλεξαν τη μοίρα τους και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, πήραν μία απόφαση ανεξαρτησίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Le Pen σε πολιτική της συγκέντρωση στο Brachay (Haute - Marne).
 «Αυτό το δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ θα το κάνω στη Γαλλία για να έχετε το δικαίωμα να αποφασίσετε» υποστήριξε σε μία 45λεπτη ομιλία της που διακόπηκε αρκετές φορές από την ιαχή «Marine πρόεδρος!» που φώναζαν οι υποστηρικτές της.
«Ναι φίλοι μου, είναι δυνατό να αλλάξουμε τα πράγματα, ένας λαός μπορεί να αποφασίζει και η ελευθερία μπορεί ακόμα να μας οδηγεί» συμπλήρωσε η ίδια και συνέχισε σε ανάλογο ύφος.
«Οι Γάλλοι μπορούμε να ξαναγίνουμε ένας ελεύθερος λαός, ανεξάρτητος, μπορούμε να επιστρέψουμε τη Γαλλία στην πραγματική της θέση στον κόσμο».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Le Pen κατηγόρησε επίσης τον πρώην πρόεδρο Nicolas Sarkozy για «υποταγή» στον Σαλμάνο βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.
«Στις αρχές Αυγούστου ο Sarkozy έκανε μία μυστική συνάντηση στο Μαρόκο με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τον διαβεβαίωσε για την καλοδεχούμενη φιλία του» υποστήριξε η Le Pen.
«Παρουσιάζεται στα μέσα ενημέρωσης ως πρωταθλητής του αγώνα κόντρα στο ριζοσπαστικό ισλάμ και την ίδια στιγμή δηλώνει υποταγή στον παγκόσμιο εκπρόσωπό του» ανέφερε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.
«Δεν είμαστε θύματα των πολιτικών μας;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια η Le Pen και κριτικάροντας τον πολιτικό που υποτάσσεται στους Καταριανούς και τους Σαουδάραβες, παρουσίασε τον εαυτό της ως μία γυναίκα ελεύθερη, που δεν έχει σχέση ούτε με το Κατάρ, το οποίο αγοράζει τους πάντες και τα πάντα, ούτε με τις τράπεζες και τις πολυεθνικές στην ΕΕ, όπου η Γερμανία κυριαρχεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης