Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Κινέζοι επενδυτές εξαγόρασαν έναντι 750 εκατ. ευρώ την AC Milan του Berlusconi

Forbes: Κινέζοι επενδυτές εξαγόρασαν έναντι 750 εκατ. ευρώ την AC Milan του Berlusconi
Οι νέοι αγοραστές της AC Milan αναμένεται να βοηθήσουν την ομάδα να καταστεί εκ νέου ανταγωνιστική, μεταξύ άλλων υπογράφοντας νέους παίκτες
Έναντι 750 εκατ. ευρώ (828 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) πωλήθηκε η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα AC Milan του Ιταλού μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi, όπως γράφει σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 ο ιστότοπος του περιοδικού Forbes.
Η AC Milan εξαγοράστηκε από ομάδα Κινέζων επενδυτών με επικεφαλής τον Yonghong Li.
Δεν είναι η πρώτη φορά που Κινέζοι αγοράζουν ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης: Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η κινεζική εταιρεία Suning εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην αντίπαλη της AC Milan ομάδα Inter Milan.
Όπως επισημαίνει το Forbes, οι εξαγοραζόμενες ομάδες δεν αποτελούν απλώς επενδύσεις-«τρόπαια» για τους Κινέζους, αλλά μεγάλα διεθνή εμπορικά ονόματα.
Οι ομάδες των κορυφαίων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Ευρώπης βλέπουν τα τελευταία χρόνια τα έσοδά τους να αυξάνονται, κυρίως μέσω νέων κερδοφόρων συμφωνιών τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Ακόμα και τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα Fox και NBC Sports έχουν αυξήσει σημαντικά τα ποσά που πληρώνουν για δικαιώματα μετάδοσης αγώνων της κορυφαίας ποδοσφαιρικής κατηγορίας στα πρωταθλήματα της Γερμανίας και της Αγγλίας.
Οι νέοι αγοραστές της AC Milan αναμένεται να βοηθήσουν την ομάδα να καταστεί εκ νέου ανταγωνιστική, μεταξύ άλλων υπογράφοντας νέους παίκτες.
Η μεγάλη ιταλική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στο Champions League, ενώ τερμάτισε στο ιταλικό πρωτάθλημα μακριά από τις πρώτες θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης