Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN money: H αμερικανική οικονομία δεν μπορεί ποτέ να είναι χειρότερη

CNN money: H αμερικανική οικονομία δεν μπορεί ποτέ να είναι χειρότερη
«Η ανάκαμψη δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο θα θέλαμε, αλλά ήταν επίμονη και ανθεκτική» δηλώνει ο Alan Krueger επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του Obama
Μέχρι στιγμής, η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από τη Μεγάλη Ύφεση ήταν η χειρότερη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με το CNN, όμως, αυτό θα σταματήσει να ισχύει.
Η οικονομική ανάπτυξη της Αμερικής από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο του 2016 αναμένεται να τελικά φτάσει σε καλύτερο επίπεδο.
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου του 2016 οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ, η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με την ανάκαμψη μετά την ύφεση του 2001.
Αυτό υποστηρίζει ο Alan Krueger (οικονομολόγος του Princeton, ενώ υπηρέτησε κι ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του Obama)
«Η ανάκαμψη δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο θα θέλαμε, αλλά ήταν επίμονη και ανθεκτική» δήλωσε ο ίδιος στο CNNMoney.
«Αυτή μπορεί να μην είναι η ισχυρότερη, αλλά θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ανάκαμψη».
Ακριβώς επειδή κάθε πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 είναι καλύτερη από την υποτονική ανάπτυξη της τάξης του 1,4% που καταγράφηκε τους προηγούμενους μήνες.
Οι Barclays και Wells Fargo προβλέπουν ανάπτυξη της τάξης του 2,4% και 2,6% αντίστοιχα, ενω η FED στην Ατλάντα εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα είναι της τάξης του 1,8%.
Όποιος και αν είναι ο αριθμός, είναι απίθανο να αλλάξει τον τρόπο που οι Αμερικανοί αισθάνονται για την οικονομία.
Η εμπιστοσύνη στην οικονομία είναι κοντά στο χαμηλότερο σημείο του έτους, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση τoυ Gallup.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η οικονομία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι τις σκοτεινές ημέρες της Μεγάλης Ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης