Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η κατάληψη του στρατηγικής σημασίας οικισμού Kotlyarovka «ξεκλειδώνει» το Kupyansk

Ρωσία: Η κατάληψη του στρατηγικής σημασίας οικισμού Kotlyarovka «ξεκλειδώνει» το Kupyansk
Οι Ουκρανοί πρέπει τώρα να επιλέξουν μεταξύ κακού και πολύ κακού επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής Andrey Marochko
Η απελευθέρωση του χωριού Kotlyarovka, στρατηγικής σημασίας οικισμού στην περιοχή Kharkov, επιτρέπει στον στρατό της Ρωσίας να αναπτυχθεί προς το Kupyansk, τονίζει στο κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας Tass ο στρατιωτικός αναλυτής Andrey Marochko.
«Οι ενέργειες των στρατευμάτων μας στην περιοχή της Kotlyarka και στην περιοχή της Kislovka, η οποία έχει επίσης στρατηγική τοποθέτηση κοντά σε κομβικά υψώματα, δείχνουν ότι τα στρατεύματά μας σχεδιάζουν να προχωρήσουν προς τον οικισμό του Kupyansk. Φυσικά, ακόμη και από την Tabaevka, ο στρατός μας ασκεί πίεση στον εχθρό», εξήγησε για την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων στο εν λόγω μέτωπο.
Ο Marochko σημείωσε ότι με την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση του Kupyansk, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «θα χρειαστεί να οπισθοχωρήσουν πολύ πιο κοντά σε φυσικά σύνορα».
«Θα χρειαστεί να πάνε πιο κοντά στο Oskol, κάπου πιο κοντά στο Kupyansk, αφού δεν έχουν αρκετή δύναμη και μέσα για όλα τα πεδία σύγκρουσης. Για να κρατήσουν ένα τόσο ευρύ μέτωπο, όπου υπάρχουν επίσης πολύ κρίσιμες καταστάσεις, ιδιαίτερα τώρα στο Chasovoy Yar και σε άλλους οικισμούς, στην ουσία, πρέπει να επιλέξουν μεταξύ κακού και πολύ κακού <...> Τώρα η ουκρανική διοίκηση θα χρειαστεί να επιλέξει ποιους οικισμούς θα αφήσει, αφού ο ουκρανικός στρατός απλά αδυνατεί να κρατήσει τα πάντα», επισήμανε ο στρατιωτικός αναλυτής.
Επισημάινεται ότι στις 6 Μαΐου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι μονάδες της δυτικής ομάδας στρατευμάτων, ως αποτέλεσμα στρατιωτικών ενεργειών, απελευθέρωσαν το χωριό Kotlyarovka, στην περιοχή Kharkov.
Αργότερα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής-αστικής διοίκησης της περιοχής του Kharkov, Vitaly Ganchev, δήλωσε στο Tass ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό καθαρίζει τα χωριά Kotlyarovka και Kislovka από τα υπολείμματα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που τα είχαν καταλάβει υπό τον έλεγχό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης