Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωγμή στο ΝΑΤΟ - Ο Macron στηρίζει Putin μετά τη συνάντησή με τον Xi Jinping

Ρωγμή στο ΝΑΤΟ - Ο Macron στηρίζει Putin μετά τη συνάντησή με τον Xi Jinping
Η παραδοχή Macron θέτει πλέον νέα δεδομένα στο τραπέζι, καθώς αποτελεί σημαντική διαφοροποίηση της γαλλικής θέσης σε σχέση με την αντίστοιχη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Βόμβα έριξε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος σε μια πρωτοφανή αλλαγή στάσης διεμήνυσε πως δεν επιθυμεί αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία και κατ΄επέκτασιν ανατροπή του προέδρου Putin.
Μάλιστα, η σχετική μεταστροφή φέρει ειδικό βάρος, καθώς όχι μόνο έγινε δημόσια αλλά και πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Γάλλου προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi, στενό σύμμαχο του Putin.
Ειδικότερα στις κοινές τους δηλώσεις με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Kinping, ενώπιον των συντακτών, ο Emmanuel Macron ξεκαθάρισε πως η Γαλλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Δεν είμαστε σε κατάσταση πολέμου ούτε με τη Ρωσία ούτε με τον ρωσικό λαό», διευκρίνισε.
Έσπευσε δε να επισημάνει πως «δεν επιδιώκουμε αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία».
Η αλλαγή γραμμής του Γάλλου πρόεδρου θέτει πλέον νέα δεδομένα στο τραπέζι, καθώς -αν και ουσιαστικά αποδέχεται την αυτονόητη, αδιαμφισβήτητη και νομιμοποιημένη κυριαρχία του Putin- σηματοδοτεί σημαντική διαφοροποίηση της γαλλικής θέσης, σε σχέση με όσα υποστηρίζουν οι σύμμαχοι του Παρισίου σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Διόλου τυχαία, οι δηλώσεις του Macron έρχονται εν μέσω νέας προσέγγισης της Γαλλίας με την Κίνα, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε από την πραγματοποίηση της συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης