Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνείται κάθε διμερή διαπραγμάτευση με την Βρετανία η Νορβηγία πριν οριστικοποιηθεί το Brexit

Αρνείται κάθε διμερή διαπραγμάτευση με την Βρετανία η Νορβηγία πριν οριστικοποιηθεί το Brexit
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγικό προορισμό της Νορβηγίας, στο οποίο πουλάει κυρίως ψάρια-θαλασσινά και φυσικό αέριο
Η Νορβηγία δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί διμερώς εμπορικές συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο προτού συμφωνηθούν οριστικά με την Ε.Ε. οι όροι που θα διέπουν την αποχώρησή του από την Ένωση (Brexit), όπως δήλωσε μάλλον απροσδόκητα η Νορβηγίδα πρωθυπουργός, Erna Solberg, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016.
Η Solberg ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν διμερείς συμφωνίες μεταξύ της Νορβηγίας και της Βρετανίας προτού υπάρξει μια λύση με την Ε.Ε.».
Για να προσθέσει: «Η συμφωνία που θα επιτύχουν [σ.σ.: Οι Βρετανοί] θα καθορίσει εν πολλοίς το είδος της σχέσης που θα έχουν με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου» (ΕΟΧ), στον οποίο ανήκει και η - εκτός Ε.Ε. - Νορβηγία από τον Ιανουάριο του 1994, καταβάλλοντας στην Ε.Ε. εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως για το δικαίωμα πρόσβασης στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγικό προορισμό της Νορβηγίας, στο οποίο πουλάει κυρίως ψάρια-θαλασσινά και φυσικό αέριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης