Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (δ.σ. JPMorgan Chase): Το Brexit είναι αντιστρέψιμο - Αποτελεί μια απαίσια συμφωνία για τη βρετανική οικονομία

Dimon (δ.σ. JPMorgan Chase): Το Brexit είναι αντιστρέψιμο - Αποτελεί μια απαίσια συμφωνία για τη βρετανική οικονομία
Η JPMorgan Chase διαθέτει περίπου 16 χιλιάδες άτομα προσωπικό στη Βρετανία και εξετάζει την πιθανότητα να μεταφέρει ένα μέρος αυτών στην υπόλοιπη Ε.Ε., λόγω Brexit
Την άποψη ότι το Brexit ίσως και να είναι αντιστρέψιμο, εξέφρασε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, που είναι η μεγαλύτερη των τεσσάρων κορυφαίων τραπεζών στις ΗΠΑ (JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo).
Ο ίδιος εμφανίστηκε περισσότερο φιλο-Ευρωπαίος από πολλούς αξιωματούχους της Ε.Ε. μετά την υπερψήφιση του Brexit από τους Βρετανούς στο μοιραίο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, αναφέροντας: «Οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να πουν: Κοιτάξτε, υπάρχουν λογικά παράπονα, θα τα διορθώσουμε όλα για όλους τους Ευρωπαίους και όχι μόνον για τη Βρετανία. Ίσως και να μπορείς να αντιστρέψεις το Brexit».
Όπως το έθεσε ο Dimon, «δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να αλλάξει κανείς γνώμη, όμως αυτή δεν είναι δική μου απόφαση να την λάβω».
Ο επικεφαλής της JPMorgan είχε δηλώσει προ του βρετανικού δημοψηφίσματος, ότι «το Brexit θα ήταν μια απαίσια συμφωνία για τη βρετανική οικονομία», τασσόμενος ανοιχτά υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., όπως και πολλά άλλα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη της Wall Street.
Η ίδια η JPMorgan διαθέτει περίπου 16 χιλιάδες άτομα προσωπικό στη Βρετανία και εξετάζει την πιθανότητα να μεταφέρει ένα μέρος από αυτές τις θέσεις εργασίας στην υπόλοιπη Ε.Ε., λόγω του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης