Τελευταία Νέα
Διεθνή

E. Brok (Ε.Ε.): Εάν κάθε χώρα κάνει δημοψήφισμα, τότε δεν θα λειτουργεί τίποτα πλέον στην Ένωση

E. Brok (Ε.Ε.): Εάν κάθε χώρα κάνει δημοψήφισμα, τότε δεν θα λειτουργεί τίποτα πλέον στην Ένωση
Οι Γερμανοί πολιτικοί, ιδιαίτερα οι Χριστιανοδημοκράτες, δεν εγκρίνουν γενικότερα τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα κράτη – μέλη 
Την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κίνδυνο για μπαράζ δημοψηφισμάτων επισήμανε ο Elmar Brok, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
«Εάν κάθε χώρα διοργανώνει δημοψήφισμα για κάθε δυσάρεστο θέμα, στο τέλος δεν θα λειτουργεί τίποτα μέσα στην E.E. με αποτέλεσμα η Ευρώπη να παραλύσει», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.
Σχετικά με το επίκαιρο θέμα του δημοψηφίσματος (σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική του μπλοκ) που θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου 2016 στην Ουγγαρία, ο κ. Brok εξαπέλυσε πυρά κατά του Viktor Orban, ο οποίος «θέλει να αυτοσκηνοθετηθεί ως ισχυρός άντρας, ως ήρωας», παρουσιάζοντας μία προπαγανδιστική συμπεριφορά που «δεν πρέπει να καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε καμιά περίπτωση».
Οι Γερμανοί πολιτικοί, ιδιαίτερα οι Χριστιανοδημοκράτες, όπως ο κ. Brok, δεν εγκρίνουν γενικότερα τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ότι αφορά την ίδια τη Γερμανία, το εγχώριο Σύνταγμα δεν προβλέπει την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, παρά μόνο στην περίπτωση που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για πολύ σοβαρά θέματα.
Εμείς να σχολιάσουμε πως τα δημοψηφίσματα είναι ίσως ο τελευταίος τρόπος να «ακουστούν» οι πολίτες, σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση με ηγεμονούσα χώρα τη Γερμανία και κατάλυση πολλών εννοιών, όπως «αλληλεγγύη», «ισότητα» και «επιείκεια»…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης