Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στις διαπραγματεύσεις Brexit θα αποφασιστεί το μέλλον των μη Βρετανών Ευρωπαίων κατοίκων της Βρετανίας

Reuters: Στις διαπραγματεύσεις Brexit θα αποφασιστεί το μέλλον των μη Βρετανών Ευρωπαίων κατοίκων της Βρετανίας
Δεν πρόκειται να υπάρξουν άμεσες, βίαιες μεταβολές στο καθεστώς της παραμονής των μη Βρετανών Ευρωπαίων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου ως συνέπεια του Brexit
Το μέλλον των Ευρωπαίων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις συνομιλίες για το καθεστώς που θα διέπει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., ανέφερε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 μια εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, David Cameron.
Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η ίδια επεσήμανε, ότι το καθεστώς και οι όροι παραμονής των μη Βρετανών Ευρωπαίων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποφασίσει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, πάντα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. περί του Brexit.
Σε κάθε περίπτωση, το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο διαβεβαίωσε κάθε ενδιαφερόμενο Ευρωπαίο πολίτη κάτοικο της Βρετανίας, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άμεσες, βίαιες μεταβολές στο καθεστώς της παραμονής τους στη χώρα ως συνέπεια της επικράτησης του Brexit στο μοιραίο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
«Ξεκάθαρα θα εισέλθουμε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους άλλους εταίρους μας στην Ε.Ε. αναφορικά με την αποχώρηση από αυτήν και θα χρειαστεί να βρεθούν λύσεις γι' αυτό [σ.σ.: το καθεστώς παραμονής των μη Βρετανών Ευρωπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο], όπως και για μια ολόκληρη σειρά από σύνθετα ζητήματα», σύμφωνα με την Βρετανίδα εκπρόσωπο του Cameron.
Η ίδια τόνισε, ότι «Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από τον επόμενο πρωθυπουργό και θα αποτελέσει μέρος των συζητήσεων για τον τρόπο με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξέλθει από την Ε.Ε. και ποιά σχέση θα έχει μαζί της στο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης