Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προ των πυλών το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία, με θέμα την μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.

Προ των πυλών το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία, με θέμα την μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.
Η Ουγγαρία ήταν μία από τις χώρες που μονομερώς έκλεισαν τα σύνορα στους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής
Πρόσω ολοταχώς για δημοψήφισμα κινείται o πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, με το επίμαχο θέμα να είναι η αποδοχή ή μη της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Viktor Orban, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, έχει έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που η Γηραιά Ήπειρος πλήχθηκε από την προσφυγική κρίση.
Η Ουγγαρία ήταν μία από τις χώρες που μονομερώς έκλεισαν τα σύνορα στους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής, αγνοώντας έτσι επιδεικτικά τις ευρωπαϊκές αρχές και τις ποσοστώσεις και φορτώνοντας ταυτόχρονα το πρόβλημα στην ταλανιζόμενη από την οικονομική κρίση, Ελλάδα.
Ο κ. Orban έχει πολλές φορές αναφέρει στο παρελθόν πως η μεταναστευτική πολιτική της χώρας «χρειάζεται μία ισχυρή εντολή, που δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή του λαού», υπονοώντας τη διοργάνωση δημοψηφίσματος.
Επίσης, ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει πολλές φορές απαιτήσει περισσότερη αυτονομία από τα κράτη του μπλοκ και λιγότερη παρέμβαση της Ε.Ε. στιος εσωτερικές υποθέσεις…
Ωστόσο, καμία επίσημη ανακοίνωση για δημοψήφισμα δεν έχει γίνει ακόμα από την ουγγρική κυβέρνηση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης