Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Σεβαστή η όποια απόφαση των βρετανών πολιτών σχετικά με το μέλλον της χώρας τους

Putin: Σεβαστή η όποια απόφαση των βρετανών πολιτών σχετικά με το μέλλον της χώρας τους
«Η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη», υποστήριξε ο ρώσος πρωθυπουργός 
Η Ρωσία θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι βρετανοί πολίτες στο δημοψήφισμα σχετικά με το μέλλον της χώρας τους εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτή τη δήλωση, σχετικά με το κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο Ηνωμένο βασίλειο, προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου, ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, έπειτα από σχετικά ερώτηση, ενώ υπογράμμισε πως η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη.
Όπως είπε, έχει προσωπική γνώμη επί του θέματος, ωστόσο δεν θα την κοινοποιήσει.
Πιο συγκεκριμένα, φέρεται ειπών: «Θέλετε να πω ποια είναι η θέση της Ρωσίας σε αυτό, εάν η Ρωσία επιθυμεί να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη ή μια αδύναμη Ευρώπη.
Μετά βεβαιότητας η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη, διότι το να έχουμε διάλογο με έναν αδύναμο εταίρο δεν αξίζει. Κάποιος θα αναμένει πάντα (σε αυτήν την περίπτωση) ότι κάποιος άλλος θα ασκήσει με κάποιο τρόπο πιέσεις και όλες οι συμφωνίες και τα κοινά σχέδια θα καταστραφούν. Την ίδια ώρα ένας ισχυρός εταίρος δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο».
Στη συνέχεια προσέθεσε: «Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του βρετανικού λαού ασχέτως του ποια θα είναι αυτή. Θέλουμε απλά να περιμένουμε μερικές ημέρες και να δούμε τι θα συμβεί».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης