Διεθνή

«Σέντρα» για το Euro 2016 - Πάνω από 600 εκατ. τα πονταρίσματα «βλέπουν» νίκη Γαλλίας

«Σέντρα» για το Euro 2016 - Πάνω από 600 εκατ. τα πονταρίσματα «βλέπουν» νίκη Γαλλίας
Περίπου το 14% των ατόμων που ασχολούνται με το στοίχημα θεωρούν πως η Γερμανία θα συνεχίσει την πορεία που διατηρεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014
Έναρξη σήμερα (10/6) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γαλλία, σε μία διοργάνωση που χαρακτηρίζεται από αρκετές ιδιαιτερότητες, ενώ αναμένεται να εκτυλιχθεί και υπό ένα μόνιμα καθεστώς ανασφάλειας, λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.
Λειτουργικά, η διοργάνωση διαφέρει σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς σε αυτή συμμετέχουν για πρώτη φορά 24 ομάδες, οι περισσότερες που έχουν συμμετάσχει ποτέ σε τελική φάση της εν λόγω διοργάνωσης, πυροδοτώντας το ενδιαφέρον ακόμα περισσοτέρων Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι θα δούνε τη χώρα τους να εκπροσωπείται στη διοργάνωση.
Ωστόσο, πέραν της αυξημένης στήριξης του φίλαθλου κοινού, οι επιπλέον 8 ομάδες στη διοργάνωση μεταφράζονται και σε επιπλέον πονταρίσματα από τους «φαν» των στοιχημάτων στις εν λόγω εταιρίες, με τις επιλογές να ποικίλουν από το ποια ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο, μέχρι και το ποια ομάδα θα βρεθεί στη σέντρα κατά την έναρξη ενός αγώνα.
Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αναμένεται να πονταριστούν περισσότερα από 644 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας το εν λόγω Euro ως το νούμερο 1 από πλευράς χρημάτων που θα δαπανηθούν σε στοιχηματικές εταιρίες.
Σε ότι αφορά την κατάκτηση του τροπαίου, περίπου το 14% των ατόμων που ασχολούνται με το στοίχημα θεωρούν πως η Γερμανία θα συνεχίσει την πορεία που διατηρεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ η οικοδέσποινα Γαλλία συγκεντρώνει μόλις το 7% των πονταρισμάτων, καθώς δίνει τη μικρότερη απόδοση σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.
Ωστόσο, αρκετά μεγάλη προτίμηση φαίνεται να υπάρχει σε ομάδες όπως η Αγγλία και το Βέλγιο, με το ποσοστό πονταρίσματος να ξεπερνάει το 10% στην κάθε μία, καθώς οι ελκυστικές τους αποδόσεις σε συνδυασμό με τους ταλαντούχους παίχτες τους καθιστούν τις εν λόγω εθνικές ως ιδιαίτερα ελπιδοφόρες.
Επιπλέον, αρκετοί είναι και εκείνοι οι οποίοι, επηρεασμένοι από το φετινό «θαύμα» της Leicester στο αγγλικό πρωτάθλημα αλλά και ενθυμούμενοι τον άθλο της δικής μας εθνικής στη διοργάνωση το 2004, έχουν ποντάρει σε διάφορα αουτσάιντερ, λειτουργώντας με το σκεπτικό ότι «όλα είναι πιθανά».
Τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών πλαισιώνουν και οι προβλέψεις διαφόρων πλευρών, όπως του τραπεζικού κολοσσού της Goldman Sachs, η οποία δίνει 23% πιθανότητες στου διοργανωτές να στεφθούν πρωταθλητές, με τη Γερμανία να ακολουθεί με ποσοστό 20%.
Παράλληλα, η Goldman Sachs δίνει 14% πιθανότητες στην κάτοχο του τροπαίου, Ισπανία, και 11% στην Αγγλία, ενώ ως πιθανότερο ζευγάρι του τελικού, βάσει των διασταυρώσεων δίνει το ζευγάρι Γαλλίας και Ισπανίας.
Πέραν όμως του κεφαλαίου του στοιχήματος, αρκετά μεγάλο είναι το χρηματικό ποσό που θα δαπανηθεί για τις διαφημίσεις στη διοργάνωση, η οποία από τη στιγμή που θα έχει συνολικά περισσότερους αγώνες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα έχει και περισσότερες διαφημίσεις να προβάλλονται στα παιχνίδια.
Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η όλη διοργάνωση εκτυλίσσεται και υπό μία σειρά προβλημάτων, καθώς πέραν ενός ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος, γεγονός που έχει οδηγήσει τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τείνουν να δημιουργήσουν ποικίλα θέματα στη διεξαγωγή του τουρνουά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης