Τελευταία Νέα
Διεθνή

Channel 4: Οι εθνικές μειονότητες της Βρετανίας θα κρίνουν την έκβαση του δημοψηφίσματος περί παραμονής στην Ε.Ε.

Channel 4: Οι εθνικές μειονότητες της Βρετανίας θα κρίνουν την έκβαση του δημοψηφίσματος περί παραμονής στην Ε.Ε.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν το βρετανικό δημοψήφισμα με αμφίρροπο αποτέλεσμα
Από τις εθνικές μειονότητες της Βρετανίας φέρεται να εξαρτάται η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., αν πιστέψουμε δημοσκόπηση του British Election Study που παρουσιάστηκε στις ειδήσεις του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 την Τρίτη 17 Μαΐου 2016.
Μόλις πέντε εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του διχαστικού βρετανικού δημοψηφίσματος περί παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., η νέα δημοσκόπηση - που διενεργήθηκε μεταξύ 22 χιλιάδων Βρετανών - διεπίστωσε, ότι οι λευκοί ψηφοφόροι της Βρετανίας είναι σχεδόν εξ ίσου μοιρασμένοι μεταξύ της παραμονής και της αποχώρησης της χώρας τους από την Ε.Ε..
Γι' αυτό ακριβώς, τον λόγο για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν οι εθνικές μειονότητες της χώρας, που φέρονται να προκρίνουν την παραμονή στην Ε.Ε. σε αναλογία δύο προς έναν.
Το ζήτημα όμως είναι ακόμα πιο περίπλοκο, καθώς φαίνεται, ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι που αποτελούν μέλη εθνικών μειονοτήτων δεν είναι το ίδιο πρόθυμοι να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα για να λάβουν μέρος στο δημοψήφισμα.
Έτσι, αν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης περιοριστούν μόνον σε όσους Βρετανούς προτίθενται να ψηφίσουν, τότε το αποτέλεσμα από 43% υπέρ της παραμονής και 40,5% υπέρ του Brexit, καθίσταται 45% και 44,5%, αντίστοιχα.
Αυτό, επειδή μόνον το 57% των Ινδών ή των Μαύρων από την Καραϊβική δηλώνει πρόθυμο να ψηφίσει, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 80% για τους λευκούς Βρετανούς ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης