Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Osborne στους υποστηρικτές του Brexit – Σε μια 15ετία η Βρετανία θα χάνει 200 δισ. λίρες ετησίως

Επίθεση Osborne στους υποστηρικτές του Brexit – Σε μια 15ετία η Βρετανία θα χάνει 200 δισ. λίρες ετησίως
«Η αποχώρηση από την ΕΕ είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μια φτωχότερη Βρετανία», δήλωσε ο βρετανός υπ. Οικονομικών
Επίθεση κατά των υποστηρικτών του Brexit εξαπέλυσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, διότι υποστήριξαν ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να αποχωρήσει μόνον από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από την ενιαία αγορά, προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλους κινδύνους στο δημοψήφισμα του επόμενου μήνα.
Όπως ανέφερε ο George Osborne, σε μια 15ετία η Βρετανία θα χάνει ετησίως 200 δισ. λίρες (287 δισ. δολάρια) από το εμπόριο και το ίδιο ποσό από ξένες επενδύσεις, εάν ύστερα από ένα Brexit οι σχέσεις της με την Ε.Ε. καθορίζονται και πάλι από τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου.
«Η αποχώρηση από την Ε.Ε. είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μια φτωχότερη Βρετανία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο George Osborne μιλώντας σ' ένα υπόστεγο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, νοτιοανατολικά του Λονδίνου, όπου ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρίας Ryanair είπε ότι η εταιρία ενδέχεται να μειώσει τις επενδύσεις της μετά από ένα Brexit.
Οι δημοσκοπήσεις, σημειωτέον, έχουν δείξει ότι οι ψηφοφόροι τείνουν να πιστεύουν ότι η παραμονή στην Ε.Ε. θα είναι καλύτερη για τη βρετανική οικονομία, ωστόσο τα δύο στρατόπεδα εμφανίζονται σχεδόν ισοδύναμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης