Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Παραμονή στην Ε.Ε. προκρίνει η πλειοψηφία των Βρετανών, αν και με μειωμένη διαφορά

Reuters: Παραμονή στην Ε.Ε. προκρίνει η πλειοψηφία των Βρετανών, αν και με μειωμένη διαφορά
Στο 8% η διαφορά με όσους επιθυμούν Brexit 
Η πλειοψηφία των Βρετανών δηλώνει ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα, ωστόσο η διαφορά σε σύγκριση με αυτούς που θα ψηφίσουν κατά έχει μειωθεί, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, το 49% των Βρετανών απάντησε ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., έναντι ποσοστού 41% που θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρεία ComRes για λογαριασμό του ITV News και αναδημοσιεύει το Reuters.
Σημειώνεται ότι σε ίδια δημοσκόπηση, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο, το 54% είχε αποφανθεί υπέρ της παραμονής, ενώ το 36% υπέρ του Brexit.
Η διαφορά είναι εμφανώς μειωμένη, με την ψαλίδα να κλείνει ενώ ο Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος διάλυσης της Ε.Ε. είναι πραγματικός, καθώς οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και της Βρετανίας είναι «ιδιαίτερα εύθραυστες».
Ο πρωθυπουργός της χώρας, David Cameron, ελπίζει ότι θα καταφέρει να έρθει σε συμφωνία για την αναμόρφωση της ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Η συμφωνία αυτή αναμένεται να είναι η βάση επί της οποίας οι βρετανοί πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, ίσως και όλης της Ευρώπης, στο δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το δημοψήφισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και τον Ιούνιο του 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης