Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osborne (Βρετανία): Δεν αποθαρρύνονται οι επενδυτές από την προοπτική του δημοψηφίσματος για το «Brexit»

Osborne (Βρετανία): Δεν αποθαρρύνονται οι επενδυτές από την προοπτική του δημοψηφίσματος για το «Brexit»
Η Βρετανία αποτελεί «φωτεινό σημείο» της παγκόσμιας οικονομίας, τόνισε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Δεν πλήττονται οι επενδύσεις στη Βρετανία από το δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, George Osborne, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού μπλοκ.
«Δεν εντοπίζω προς στιγμής ότι (σ.σ. το δημοψήφισμα) αποθαρρύνει τις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε ο Gerorge Osborne σε συνέντευξή του στο Bloomberg από το Νταβός της Ελβετίας και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, προσθέτοντας ότι «θα έλεγα ότι είμαστε ένα από τα φωτεινά σημεία της παγκόσμιας οικονομίας».
Πρόσθεσε ακόμη ότι η Βρετανία «αυτή τη στιγμή λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στις εσωτερικές επενδύσεις στην Ευρώπη».
«Πολύς κόσμος εδώ θα προτιμούσε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε ο Osborne και συμπλήρωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της Βρετανίας να είμαστε σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η ήπειρός μας δεν έχει από την παγκόσμια οικονομία».
Τέλος, προέτρεψε την Ευρωζώνη να εντείνει τις προσπάθειες για να ενισχυθεί η παγκόσμια ανάπτυξη και τόνισε ότι «πρέπει να δούμε το μεταρρυθμιστικό μονοπάτι να εφαρμόζεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης