Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότεροι από 150 χιλ. Βρετανοί ζητούν απαγόρευση εισόδου του Trump στη Βρετανία λόγω της μισαλλοδοξίας του

Περισσότεροι από 150 χιλ. Βρετανοί ζητούν απαγόρευση εισόδου του Trump στη Βρετανία λόγω της μισαλλοδοξίας του
Πρωτοφανές «επίτευγμα» για υποψήφιο για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές
Περισσότεροι από 150 χιλιάδες Βρετανοί πολίτες υπέγραψαν ήδη επίσημο αίτημα μέσω διαδικτύου, για την απαγόρευση εισόδου στη Βρετανία του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος καταφέρνει να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας κάνοντας τη μία δήλωση μισαλλοδοξίας μετά την άλλη.
Το αίτημα (petition) - με βαρύνουσα σημασία για την κυβέρνηση - τέθηκε προς υπογραφή από κάθε ενδιαφερόμενο Βρετανό πολίτη μετά τη δημόσια δήλωση του Trump ότι πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.
Όλα τα αιτήματα που συγκεντρώνουν τουλάχιστον 10 χιλιάδες υπογραφές υποχρεωτικά πρέπει να απαντηθούν από τη βρετανική κυβέρνηση, ενώ όσα εξ αυτών συγκεντρώνουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες υπογραφές συζητώνται στη βρετανική Βουλή.
Ο πάμπλουτος Trump μεταξύ άλλων διαθέτει δύο γήπεδα γκολφ στη Σκωτία, τα οποία επισκέφτηκε νωρίτερα το 2015.
Σε δήλωσή του την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, σχολίασε ότι αν και οι δηλώσεις του Trump προσβάλουν ευθέως τη θεμελιώδη αρχή σύστασης των ΗΠΑ, οι «βλακείες που εκστομίζει» (nonsense views) πρέπει να απορριφθούν μέσω δημοκρατικού διαλόγου που θα ξεκαθαρίζει ότι αυτές δεν είναι ευπρόσδεκτες - όχι ο ίδιος ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης