Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Η Δύση όπλισε το χέρι του 71χρονου φιλοουκρανού που πυροβόλησε τον Fico - Εμπλοκή Soros στη Σλοβακία

Αποκάλυψη:  Η Δύση όπλισε το χέρι του 71χρονου φιλοουκρανού που πυροβόλησε τον Fico - Εμπλοκή Soros στη Σλοβακία
Ο δράστης που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Fico το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5/2024) είναι ο 71χρονος ποιητής και μέλος του Φιλοδυτικού Προοδευτικού Κόμματος, Juraj Cintula
Σχετικά Άρθρα
Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για την ταυτότητα του δράση της απόπειρας δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico ενώ αναδύεται η δυτική εμπλοκή που όπλισε το χέρι του. 
Ο δράστης που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Fico το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5/2024) είναι ο 71χρονος ποιητής και μέλος του Φιλοδυτικού Προοδευτικού Κόμματος, Juraj Cintula από την πόλη Levice της Σλοβακίας.
Σε δήλωσή του ο 71χρονος είπε ότι πυροβόλησε τον Fico, επειδή διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική.

Ο Cintula στο παρελθόν είχε ασκήσει ανοιχτά κριτική και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του πρωθυπουργού Fico και της κυβέρνησής του.
Ασκούσε έντονη κριτική στον Fico, επειδή ήταν κατά της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία και είχε διακόψει την παροχή εξοπλισμού και οικονομικής βοήθειας στο ουκρανικό καθεστώς.
O 71χρονος δράστης γνωστός για τις φιλοουκρανικές του θέσεις, που ίδρυσε λογοτεχνική λέσχη στην πόλη του Levice το 2024, πριν πυροβολήσει κατά του Fico φώναξε: Robo, φύγε από εδώ.
Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, ο Cintula εξέφραζε με φανατισμό φιλελεύθερες απόψεις και υποστηρίζει φιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Προηγουμένως, εργαζόταν στην ασφάλεια ενός εμπορικού κέντρου, όπου κάποτε τον ξυλοκόπησε ένας τοξικομανής.
Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι οι τοπικές ελίτ και η Δύση που δραστηριοποιείται στη Σλοβακία με τη μορφή ΜΚΟ είχαν στήσει ένα πολυπλόκαμο δίκτυο σε ΜΜΕ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πηγές,
που είχαν κηρύξει πραγματικό πόλεμο στον Fico, ο οποίος επεδίωκε την αποκατάσταση των σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία. Γιος δράστη: Ο πατέρας μου μισούσε τον Fico

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Fico είχε πολιτικά κίνητρα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι TA3.
«Δεν συμφωνώ με την πολιτική της κυβέρνησης», είπε ο Cintula, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.
Έκανε αυτή τη δήλωση αμέσως μετά τη σύλληψή του, λέγοντας ότι είχε αντιταχθεί στην πολιτική της κυβέρνησης που περιορίζει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο άνδρας φαίνεται να σχεδίαζε την επίθεση στον πρωθυπουργό τον τελευταίο μήνα.
Ο ισχυρισμός ότι ο 71χρονος συγγραφέας Cintula, ο οποίος πραγματοποίησε την απόπειρα δολοφονίας του Fico, διαφωνούσε με την πολιτική της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε από τον γιο του.
«Επιτρέψτε μου να πω το εξής: ο πατέρας μου δεν τον ψήφισε (σ.σ. Fico) στις εκλογές στο κοινοβούλιο», είπε ο άνδρας όταν ρωτήθηκε από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Aktuality
εάν ο πατέρας του μισούσε τον πρωθυπουργό.
Πρόσθεσε ότι ο Juraj Cintula δεν ανέφερε ποτέ καμία πρόθεση να κάνει απόπειρα κατά της ζωής του πολιτικού.
Σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, οι αξιωματικοί ασφαλείας του Fico ευθύνονται για το περιστατικό.
Ήταν το απόλυτο φιάσκο για τους σωματοφύλακες.
Η απόπειρα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν ενεργούσαν με επαγγελματισμό και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. 


Ρωσία: Η απόπειρα δολοφονίας μπορεί να έχει σχέση με τη Δύση

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας Leonid Slutsky εκτίμησε ότι η απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού μπορεί να έγινε λόγω των απόψεών του που δεν πληρούσαν τα διπλά πρότυπα της συλλογικής Δύσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Fico είναι κατά της εμπλοκής της Σλοβακίας στον πόλεμο της Ουκρανίας και έχει διακόψει τη στρατιωτική βοήθεια που παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας.
Η Δύση τον κατηγορεί για φιλορωσική στάση, επειδή επέκρινε το καθεστώς Zelensky για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και ζητούσε μία δίκαιη ειρήνη που θα λάμβανε υπόψη και τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Μόσχα.
Ο Ρώσος πρέσβης στη Σλοβακία Igor Bratchikov εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Fico και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

cintula_2.jpg
Επιθετική αντιπολίτευση και Soros

Είναι «πολύ δύσκολο» να πούμε ποιες δυνάμεις κρύβονται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Robert Fico, αφού, μαζί με τον Viktor Orban της Ουγγαρίας, είναι «οι μόνοι δύο πρωθυπουργοί που αντιτίθενται σε αυτό που συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αντίθετοι στο γεγονός ότι τα δικαιώματα όλων των κρατών που έχουν ενταχθεί στην ΕΕ έχουν περιοριστεί», δήλωσε στο Sputnik ο Σλοβάκος πρώην βουλευτής Peter Marcek.
«Αυτοί οι δύο πρωθυπουργοί είναι πολύ επικίνδυνοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και στη Σλοβακία, μετά τις πρόσφατες εκλογές, το 60-70% των πολιτών είναι υπέρ των καλών σχέσεων με τη Ρωσία», τόνισε ο Marcek, πρόεδρος του κόμματος Σλαβική Ενότητα.
«Είναι δύσκολο να πούμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό.
Αλλά ξέρουμε ότι η αντιπολίτευση είναι πολύ επιθετική», σημείωσε ο πολιτικός, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Σλοβακία σήμερα που φαίνονται αφοσιωμένες καθαρά στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ και όχι των απλών Σλοβάκων.
Συν τοις άλλοις είναι «όλες αυτές οι μη κυβερνητικές οργανώσεις με επικεφαλής τον George Soros.
Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε ποιος μπορεί να είναι – η MI6, η CIA ή κάποιος από την Ουκρανία.
Πολλοί θέλουν να δουν τον Fico να είναι εκτός δράσης, να τον δουν να δολοφονείται.
Κατά τη γνώμη μου για όλα αυτά ευθύνονται 100% οι Αγγλοσάξονες», δήλωσε ο Marcek.

Η απόπειρα δολοφονίας στρέφεται κατά των φιλικών σχέσεων Ρωσίας – Σλοβακίας

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Fico στρέφεται ενάντια στην πολιτική φιλίας της κυβέρνησης με τη Ρωσία, δήλωσε στο TASS ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Jan Carnogursky.
«Η απόπειρα δολοφονίας μπορεί να διαπραχθεί μόνο από έναν πολιτικά τρελό που έχει υποβληθεί σε πλύση εγκεφάλου από τα αντιπολιτευόμενα μέσα της Σλοβακίας.
Σε γενικές γραμμές, αυτή η επίθεση στρέφεται κατά της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Fico και της πολιτικής της για φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία», είπε ο Carnogursky.


Ρωσία: Γενναίος και αποφασιστικός άνδρας ο Fico

«Με αγανάκτηση έμαθα για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Robert Fico, του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Σλοβακίας.
Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα.
Γνωρίζω τον Robert Fico ως έναν γενναίο και αποφασιστικό άνδρα.
Ελπίζω ότι τα χαρακτηριστικά του αυτά θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin σε τηλεγράφημα που έστειλε στη Σλοβάκα ομόλογό του, Zuzana Čaputová -το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.
Η Ρωσία καταδικάζει με έντονο τρόπο την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Robert Fico και του εύχεται ταχεία ανάρρωση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Robert Fico.
Τον γνωρίζουμε ως φίλο της Ρωσίας, ο οποίος... δεν φοβάται να εκφράσει την άποψή του, η οποία συχνά δεν συμπίπτει με το κυρίαρχο ρεύμα της συλλογικής Δύσης», είπε η Zakharova στον τηλεοπτικό σταθμό
Rossiya 1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης