Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Σε ιστορικά υψηλά ο S&P 500 με +1,17% και ο Nasdaq με +1,4% μετά τον πληθωρισμό

Wall Street: Σε ιστορικά υψηλά ο S&P 500 με +1,17% και ο Nasdaq με +1,4% μετά τον πληθωρισμό
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Σε νέα ύψη πέταξε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Ο S&P 500 και ο Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να περνά για πρώτη φορά πάνω από τις 5.300 μονάδες
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,88% στις 39.841 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +1,17% στις 5.308 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +1,4% στις 16.733 μον.
φσδαφσδαασφδ_1.JPG
Στο ταμπλό, η Nvidia ενισχύθηκε 4%, ενώ Apple και Microsoft κέρδισαν πάνω από 1%.

Οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου και του 2ετούς ομολόγου υποχώρησαν.
Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε σχεδόν 9 μονάδες βάσης στο 4,356%, ενώ η απόδοση του 2ετούς «έπεσε» στο 4,734% μετά από διολίσθηση κατά 8 μονάδες βάσης.
Στις αγορές εμπορευμάτων, ανέκαμψαν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent ενισχύθηκε 0,5% στα 82,78 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,9% στα 78,68 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,3% στα 2.390 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,5% έναντι του ευρώ, στο 1,0879 δολ.

Στα μάκρο, 3,4% μειώθηκε ο ρυθμός πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο, όπως αποκάλυψε το Bureau of Labor Statistics.
Το ποσοστό ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των αναλυτών και σημείωσε ελαφρά πτώση σε σύγκριση με το 3,5% που καταγράφηκε τον Μάρτιο.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,3%, χαμηλότερα από το αναμενόμενο από τους αναλυτές.
Τα στοιχεία εξακολουθούν να διατηρούνται πάνω από τα επίπεδα που θα υποδηλώνουν ότι επίκειται μείωση των επιτοκίων.
Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, η βασική ένδειξη του δομικού πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 0,3% σε μηνιαία βάση και στο 3,6% σε ετήσια βάση, αμφότερα όπως οι προβλέψεις.

Αμετάβλητες ήταν τον Απρίλιο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου το οποίο ταυτόχρονα αναθεώρησε καθοδικά και τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, το υπουργείο αναθεώρησε καθοδικά τη μέτρηση του Μαρτίου, σε αύξηση 0,6%, αντί για 0,7% που είχε αναφέρει προηγουμένως.
Οι λιανικές πωλήσεις χωρίς τα αυτοκίνητα, τη βενζίνη, τα οικοδομικά υλικά και τις υπηρεσίες τροφίμων, υποχώρησαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα μετά την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Μαρτίου για άνοδο κατά 1,0%.

Η κατασκευαστική εμπιστοσύνη κινήθηκε χαμηλότερα τον Μάιο για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ανέβηκαν πάνω από το 7%.
Ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (ΝΑΗΒ) υποχώρησε 6 μονάδες στις 45 μονάδες τον Μάιο.
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από την αρχή του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης