Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Βερολίνο ο Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας) - Οι συνθήκες της Ε.Ε. πρέπει να αλλάξουν - Μας στηρίζει η Merkel

tags :
Στο Βερολίνο ο Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας) - Οι συνθήκες της Ε.Ε. πρέπει να αλλάξουν - Μας στηρίζει η Merkel
Η Καγκελάριος Merkel έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση Βρετανίας – Ε.Ε. και να αποφευχθεί το Grexit
Στο Βερολίνο βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, ο οποίος παρουσίασε τις οικονομικές απαιτήσεις της χώρας του, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο Brexit.
Ο Osborne υπογράμμισε ότι οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αλλάξουν προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία της.
«Η Βρετανία και η Γερμανία πρέπει να ηγηθούν των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη», τόνισε, ενώ καλωσόρισε τη στήριξη της Merkel στις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας για τη μεταρρύθμιση της Ε.Ε.
Ο Osborne ζήτησε γραπτές εγγυήσεις στο δίκαιο της Ε.Ε. ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. δεν θα είναι δεσμευτικές για τη Βρετανία
Η Καγκελάριος Merkel έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση Βρετανίας – Ε.Ε. και να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Αναφερόμενος στην ελληνική διάσωση δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η Ευρωζώνη δεν μας ενημέρωσε καν από ευγένεια με ένα τηλεφώνημα για το ελληνικό ζήτημα.
Μας είπαν απλά ότι πρέπει να διασώσουμε την Ελλάδα.
Αυτό σταμάτησε και δεν πρόκεται να ξανασυμβεί». 
Όπως τόνισε κατά την ομιλία του ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, η Ευρωζώνη πρέπει να σεβαστεί τις χώρες που βρίσκονται εκτός νομισματικής ένωσης.
Θέλουμε να πετύχει η Ευρωζώνη.
Αλλά γνωρίζουμε ότι η Γερμανία σέβεται τη διαφορετικότητά μας εκτός νομισματικής ένωσης, υπογράμμισε ο Osborne.
Όπως τόνισε, η Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ενιαίας αγοράς.
Όσον αφορά την προσφυγική κρίση, ο υπ. Οικονομικών τόνισε ότι «δεν συμμετέχουμε στη συνθήκη Σένγκεν αλλά θα βοηθήσουμε την Ε.Ε. να διαφυλάξει τα σύνορά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης