Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bozkir (τούρκος υπουργός για την Ε.Ε.): Η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Bozkir (τούρκος υπουργός για την Ε.Ε.): Η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την Τουρκία και αντιστρόφως, τόνισε ο τούρκος υπουργός υπεύθυνος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δεν έπρεπε να έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα αναφέρει σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ο τούρκος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Volkan Bozkir, καθώς όπως σημείωσε τα στοιχεία που έδωσε στις Βρυξέλλες δεν ήταν σωστά, κάτι που το ήξεραν και στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι γείτονάς μας και θέλουμε να έχει οικονομική σταθερότητα και ευημερία.
Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα έπρεπε να είναι στην Ε.Ε. στη θέση της Ελλάδας, ο κ. Bozkir σημειώνει ότι η Τουρκία δεν θέλει να πάρει τη θέση κανενός στην Ε.Ε., προσθέτοντας ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιες χώρες εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προσθέσει ότι η Ευρώπη χρειάζεται και την Τουρκία.
Στη συνέντευξη, που έγινε στο περιθώριο επίσκεψής του στη Μαδρίτη, και ερωτηθείς για την εικόνα που έχουν οι Ευρωπαίοι για την Τουρκία, επισήμανε ότι είναι λανθασμένη και ότι επιθυμία της είναι να την αποκαταστήσει.
Πρόσθεσε δε, ότι και στην Τουρκία η εικόνα της Ε.Ε. είναι λανθασμένη, αναφέροντας ότι μεγάλο μέρος του τουρκικού πληθυσμού εκτιμά ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ότι η Ε.Ε. καταρρέει και διερωτώνται επομένως, γιατί να εισέλθει η Τουρκία σε αυτήν.
Όπως ανέφερε, πρέπει να τους καταδείξουμε το λάθος αυτό και να τους πούμε ότι η Ε.Ε. είναι ένας μεγάλος παίκτης στην παγκόσμια οικονομία, με χώρες – μέλη που παρουσιάζουν μεγάλες οικονομικές προοπτικές, αλλά και ότι το να είσαι μέλος της είναι επωφελές και σε βοηθά να ξεπεράσεις τα προβλήματα που προκύπτουν.
Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. σημείωσε ότι είμαστε σε μια στιγμή που η Ε.Ε. μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ και το αντίστροφο και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συζητήσει για οποιοδήποτε θέμα, αρκεί και η Ε.Ε. να θέλει να το ανοίξει.
Πρόσθεσε δε, ότι όλη η ευθύνη για την πορεία της Τουρκίας πέφτει στους ώμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσον αφορά την ισλαμοφοβία και τους τζιχαντιστές, αλλά και την έλλειψη συνεργασίας σχετικά με τους τζιχαντιστές που εισέρχονται στο έδαφος της Τουρκίας για να περάσουν τα σύνορά της και να ενωθούν με το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνει ότι η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη να λύσει το πρόβλημα, για να αναφέρει ότι «θα ήμασταν ένας σημαντικός σύμβουλος».
Ωστόσο, σημείωσε ότι οι τζιχαντιστές που εισέρχονται στο έδαφός της είναι ευρωπαίοι πολίτες και η Τουρκία δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι εν δυνάμει τρομοκράτες ή απλοί τουρίστες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης