Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mas (καταλανός πρόεδρος): Η ισπανική κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την ποινική δίωξη για το δημοψήφισμα της 9ης Νοεμβρίου

Mas (καταλανός πρόεδρος): Η ισπανική κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την ποινική δίωξη για το δημοψήφισμα της 9ης Νοεμβρίου
Στόχος της, ορισμένοι να μην μπορέσουν να λάβουν μέρος στις επικείμενες τοπικές εκλογές
Το… χέρι της ισπανικής κυβέρνησης βλέπει πίσω από την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία μεταξύ άλλων και στον ίδιο, ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας, Artur Mas, σχετικά με τη συμμετοχική ψηφοφορία που έλαβε χώρα την 9η Νοεμβρίου.
Όπως σημειώνει ο στόχος αυτής της κίνησης είναι διττός: πρώτον, «να εξημερώσει τα άγρια θηρία στη Μαδρίτη που ζητούν αίμα και επίσης κάποιοι από εμάς να μην μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές».
Σε συνέντευξή του ο καταλανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση από τον ισπανό πρωθυπουργό, Mariano Rajoy, στην επιστολή που του απέστειλε μετά την ψηφοφορία της 9ης Νοεμβρίου και επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την πρόθεσή του να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις ώστε οι επόμενες τοπικές εκλογές να μετατραπούν σε ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, κάτι για το οποίο όπως σημείωσε έχει προειδοποιηθεί η κυβέρνηση της Μαδρίτης.
Έτσι, επιμένει όλα τα καταλανικά κόμματα να κατέβουν με μία κοινή λίστα στις εκλογές, με κοινό σημείο την ανεξαρτησία της περιοχής και ας είναι τα υπόλοιπα σημεία των προγραμμάτων διαφορετικά.
Όπως σημείωσε, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο αν «θέλουμε να έχουμε διεθνή υποστήριξη» στον δρόμο προς την ανεξαρτησία.
Σε κάθε περίπτωση, ο Artur Mas δεν αποκάλυψε την πιθανή ημερομηνία των εκλογών, που θα μπορούσε να ανακοινώσει αυτό τον μήνα, πριν ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης