Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rompuy: Η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη δύο φορές - Μία το 2011 και μία το 2012!

Rompuy: Η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη δύο φορές - Μία το 2011 και μία το 2012!
«Το να συμφωνήσουν δεν είναι επαρκής προϋπόθεση, όμως είναι συχνά απαραίτητη»
(upd) Μήνυμα προς τους Έλληνες να μην αφήσουν τις θυσίες χαμένες απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου H.V. Rompuy.
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Ευρώπη στη θύελλα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος κάλεσε τους Έλληνες πολίτες και πολιτικούς να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έγιναν στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στις κρίσιμες στιγμές του 2011 και του 2012, ο H.V. Rompuy υποστήριξε πως η Ελλάδα βρέθηκε δύο φορές κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη.
Η πρώτη αφορά το Φθινόπωρο του 2011 και την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και η δεύτερη την Άνοιξη του 2012, όπου η Ελλάδα προσέφυγε σε διπλές εθνικές εκλογές.
Όσον αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, διέτεινε πως η υπαρξιακή απειλή έχει τελειώσει, οι πραγματικές απειλές έχουν τελειώσει.
Μάλιστα, εκτίμησε πως η κρίση στην Ευρωζώνη έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Πάντως, σχετικά με την Ελλάδα, διαμήνυσε πως οι Έλληνες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα.
Ωστόσο, συμπλήρωσε, οι θυσίες και οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, H.V. Rompuy.
Από την Αθήνα, όπου βρίσκεται με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως η σωστή λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την ικανότητα των δύο μεγαλύτερων κρατών-μελών της, της Γαλλίας και της Γερμανίας, να λύσουν τις διαφορές τους.
«Το να συμφωνήσουν δεν είναι επαρκής προϋπόθεση, όμως είναι συχνά απαραίτητη» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως ο H.V. Rompuy αναμένεται να αντικατασταθεί στην προεδρία του Συμβουλίου από τον D. Tusk στην 1η Δεκεμβρίου.
Αναφερόμενος στη ρωσο-ουκρανική κρίση, διέτεινε πως «η κρίση στην Ουκρανία ήταν και είναι η σημαντικότερη απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».
Όσον αφορά την ευρωπαϊκή κρίση, τόνισε πως «αν δεν καταφέρουμε να παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα στον λαό σε ό,τι φορά την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, αν δεν καταφέρουμε να δείξουμε ότι όλες αυτές οι θυσίες και οι προσπάθειες αποφέρουν καρπούς, η ευρωπαϊκή ιδέα θα υποστεί μεγάλες πιέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης