Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποίηση Rajoy (ισπανός πρωθυπουργός) για το δημοψήφισμα στη Σκοτία – Επιλέχθηκε η καλύτερη λύση για όλους

Ικανοποίηση Rajoy (ισπανός πρωθυπουργός) για το δημοψήφισμα στη Σκοτία – Επιλέχθηκε η καλύτερη λύση για όλους
Απέφυγαν τις σοβαρές οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις μιας ανεξαρτησίας, ανέφερε
Ευτυχής για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκοτία δηλώνει ο ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy, ο οποίος σε μήνυμά του τόνισε ότι οι Σκοτσέζοι επέλεξαν την καλύτερη λύση για όλους και υπογράμμισε την ικανοποίησή του ότι «η Σκοτία θα συνεχίσει να είναι μαζί μας».
Παράλληλα, επισήμανε ότι με την ψήφο τους να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Σκοτσέζοι απέφυγαν τις σοβαρές οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις που θα επέφερε μια ανεξαρτησία.
Σημειώνεται ότι η ισπανική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με παρόμοιο αίτημα από τους Καταλονούς, δηλώνοντας σε όλες τις περιπτώσεις την αντίθεσή της στην πρόθεση των Καταλονών να πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα στις 9 Νοεμβρίου.
Μάλιστα, όπως μετέδιδαν χθες, Πέμπτη, ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχει προγραμματιστεί για σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού κοινοβουλίου στην Καταλονία προκειμένου να περάσουν νόμο σχετικά με τα δημοψηφίσματα και με την ισπανική κυβέρνηση να δηλώνει έτοιμη για άμεση απάντηση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προετοιμάζεται έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου ακόμη και μέσα στο Σάββατο, με προσφυγή προς το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, το ισπανικό χρηματιστήριο καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης να καταγράφει κέρδη πάνω από 1%, στις 11.107,20 μονάδες, ενώ και τα ισπανικά ομόλογα είναι τα περισσότερο ωφελημένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης