Τελευταία Νέα
Bank Insider

Τι συμβαίνει στην Alpha Bank; Το 1,07% πέρασε σε πακέτα! - Ξένοι αναδιαρθρώνουν χαρτοφυλάκια;

tags :
Τι συμβαίνει στην Alpha Bank; Το 1,07% πέρασε σε πακέτα! - Ξένοι αναδιαρθρώνουν χαρτοφυλάκια;
(upd3) Έντονη κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Alpha Bank με τα πακέτα πλέον να έχουν γίνει έξι, το ένα εκ των οποίων μάλιστα ήταν 2 εκατ. τμχ. Η μετοχή της τράπεζας έκλεισε στα 4,27 ευρώ -2,29%.
Το πρώτο πακέτο ήταν 199 χιλ. τμχ στην τιμή των 4,28 ευρώ, το δεύτερο ήταν 225 χιλ. τμχ, το τρίτο 1,2 εκατ. τμχ, το τέταρτο 576 χιλ. τμχ, το πέμπτο 532 χιλ. τμχ και το έκτο έφτασε τα 2 εκατ. τμχ στην ίδια τιμή. Ο τζίρος και των έξι φτάνει κοντά στα 24,6 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα στη μετοχή έχει φτάσει στα 32,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά άλλαξαν χέρια 5,7 εκατ. μτχ που αντιστοιχούν στο 1,07% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Οι φήμες που κυκλοφορούν πολλές. Αρχικώς έκαναν λόγω για το ABP από την Ολλανδία που κατείχε 5% αλλά η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται, αναφέρθηκε το Paramount από το Κατάρ και αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.
Χρηματιστηριακοί κύκλοι μιλούν για ξένο fund που κλείνει θέσεις long στην Alpha bank ωστόσο το ερώτημα είναι ποιος αγοράζει… Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων ξένων ενόψει του κλεισίματος του έτους.
Με βάση την τεχνική ανάλυση η τάση της αγοράς (trend) συνεχίζει να είναι ουδέτερη τους τελευταίους μήνες εγκλωβισμένη σε μια πλάγια κατεύθυνση με το 6.50 να είναι το υψηλό και το 4.00 το χαμηλό αυτής της κίνησης. Σαν σχηματισμό τιμών έχουμε ένα πιθανό τρίγωνο, αφού η χαμηλότερη γραμμή τάσης είναι επίπεδη και η ανώτερη γραμμή τάσης είναι πτωτική. Αυτό είναι σχηματισμός συνέχισης της πτωτικής τάσης και αν ολοκληρωθεί με το σπάσιμο των 4 ευρώ το πιο πιθανό είναι να κινηθούμε ξανά προς τα 3.20, τα χαμηλά του Ιουνίου 2010.
Οι ταλαντωτές ορμής δεν βοηθάμε να αποσαφηνίσουμε την επόμενη κίνηση οπότε είμαστε σε στάση αναμονής. Η διάσπαση του 4 μακροπρόθεσμα θα μας οδηγήσει στην πολύ ισχυρή στήριξη των 2.50. Στον αντίποδα αν η αγορά καταφέρει να κινηθεί πάνω από το 5.30 τότε ο πτωτικός σχηματισμός αυτός ακυρώνετε σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της PHI trading academy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης