Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

AON: Στα 3,4 δισ.δολάρια το κόστος των ασφαλισμένων ζημιών στην Ευρώπη

AON: Στα 3,4 δισ.δολάρια το κόστος των ασφαλισμένων ζημιών στην Ευρώπη
AON, Munich Re, Swiss Re, προειδοποιούν για μεγάλες αλλαγές στο κλίμα
Σχετικά Άρθρα

Στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια προβλέπεται να φτάσει το κόστος των ασφαλισμένων ζημιών από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ευρώπη μεταξύ 17 και 25 Ιουνίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΑΟΝ, με το συνολικό οικονομικό κόστος να φτάνει ακόμα υψηλότερα.
Ρίχνοντας μια ματιά πίσω –μέχρι και τις 30 Ιουνίου, το κόστος των ασφαλισμένων ζημιών συνολικά διαμορφώνεται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τα 4,3 δισεκατομμύρια το 2013, όταν ο τυφώνας Andreas σάρωσε το Ευρωπαϊκό έδαφος.
Οι εκτιμήσεις της Aon είναι υψηλότερες από την εκτίμηση των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,0 δισεκατομμύρια δολάρια ) που έκαναν οι αναλογιστές τη Meyerthole Siems Kohlruss (MSK) οι οποίοι έκαναν μία αξιολόγηση των απωλειών την περίοδο των 10 ημερών, τότε που συνέβησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στο μάτι των καταστροφών Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία

Η Γαλλία, το Βέλγιο, οι Κάτω Χώρες, η Ελβετία και η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών που υπέστησαν σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές από τις καταιγίδες. Πρωταθλητές στις ζημιές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΟΝ υπήρξε η Κεντρική Ελβετία και η Αυστρία, ενώ αρκετές περιοχές την Γερμανίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές από πλημμύρες –ίσως σημειώνοντας ρεκόρ στα χρονικά της χώρας.
Ζημιές υπήρξαν στην Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο.

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ


Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η παρατεταμένη περίοδος πολύ υψηλών θερμοκρασιών, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό και στον Καναδά στα τέλη Ιουνίου, με αποτέλεσμα να καταγραφούν πάνω από 630 θάνατοι.
Καταγράφηκαν τα υψηλότερα επίπεδα θερμοκρασίας για την εποχή, τα οποία ξεπέρασαν τα συνήθη, σημειώνοντας ρεκόρ για την περιοχή.
Στην Ουάσινγκτον για παράδειγμα για κάποιες ημέρες το θερμόμετρο άγγιξε τους 47.8°C.

Πνίγηκε η Αυστραλία


Στην Νότια Αυστραλία προκλήθηκαν καταρρακτώδεις βροχές , πλημμύρες και τυφώνες , με αποτέλεσμα να υποβληθούν 20.000 αξιώσεις το κόστος των οποίων θα φτάσει τα 162 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, και πρόκειται μόνο για το κόστος των ασφαλισμένων ζημιών.
Υπήρξαν επίσης σοβαρές πλημμύρες νοτίως των ΗΠΑ με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 950 εκατομμύρια δολάρια με τις ζημιές στην γεωργία να ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια δολάρια.
Επίσης περίπου 2.000 κατασκευές υπέστησαν ζημιές στην Ινδία από έντονες βροχοπτώσεις.

Eλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης