Διεθνή

Merkel: Η Γερμανία πρέπει να βιαστεί στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Merkel: Η Γερμανία πρέπει να βιαστεί στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
«Πρέπει να βιαστούμε, πρέπει να δράσουμε ταχύτερα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να αντιμετωπίσει καλύτερα και ταχύτερα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, μετά τη χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων περίπου 60 χρόνων, που προκάλεσαν στη χώρα οι πρωτόγνωρες πλημμύρες.
«Το σύνολο των γεγονότων, για τα οποία γίναμε μάρτυρες στη Γερμανία και οι δυνάμεις οι οποίες τα προκάλεσαν, αφήνουν να εννοηθεί…, ότι κάτι πρέπει να γίνει με την κλιματική αλλαγή» δήλωσε η Μerkel απευθυνόμενη στους κατοίκους της μικρής πόλης Αντενάου στο γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου.
«Πρέπει να βιαστούμε, πρέπει να δράσουμε ταχύτερα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής» πρόσθεσε η ίδια.

Δέσμευση για οικονομική βοήθεια

Η Γερμανίδα καγκελάριος  υποσχέθηκε την ταχεία χορήγηση οικονομικής βοήθειας, μετά την επίσκεψή της την Κυριακή (18/7/2021) σε μία από τις περιοχές που δέχθηκε σκληρό πλήγμα από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 157 ανθρώπους στη χώρα, κατά τις τελευταίες ημέρες.
«Είμαστε στο πλευρό σας» δήλωσε η Merkel στους κατοίκους του Αντενάου χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εκεί, ως «τρομακτική».
Η ίδια, πρόσθεσε ότι ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας θα ενεργοποιηθεί από την κυβέρνηση την Τετάρτη 21 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης